5. desember 2023
Nyheter

St. Helena-godbit på crowdfunding

Folkefinansieringsprosjektet Norske Albumklassikere har hatt en god del prog og progrelaterte utgivelser på menyen. Nå gjenstår det ni dager av fristen for finansieringen av den sjeldne utgivelsen av St. Helenas eneste album.

[dropcap]A[/dropcap]lbumet “Hello Friend” ble spilt inn i 1974, men ble ikke utgitt før i 1991, da i en umikset utgave på det ikke helt ukjente Skiensbaserte plateselskapet Colours.

Orginaltapen med materialet ble deretter gjenfunnet i 2010, og ble da remikset, og gitt ut på CD to år senere i et begrenset opplag.

Utgivelsen som nå crowdfundes vil ha originalcoveret fra den første LP-en, men vil inneholde begge versjonene, altså både den originale umiksede, samt den remiksede som kom i 150 eksemplarer i 2012.

I skrivende stund har prosjektet kommet litt over halvveis med finansieringen, og det gjenstår altså ni dager før fristen utløper. Er ikke plata fullfinansiert da blir den ikke gitt ut, og de som har betalt inn de 170 kronene får pengene tilbake.

Dessverre har dette skjedd med to av de utgivelsene undertegnede har bidratt på, og pengene er raskt tilbake på konto, så dette er helt risikofritt.

St. Helena hadde medlemmer fra Bodø, Hammerfest og Kirkenes. De spilte blant annet på Kalvøyafestivalen i 1974. Bandet ble ledet av gitaristen Fezza Ellingsen, som sammen med trommeslager Willy Bendiksen gikk videre til Høst. Bandet besto opprinnelig av Willy Bendiksen (trommer), Kjell Arne Pleym (piano og orgel), Rolf Mareno Andersen (vokal og akustisk gitar), Bjørn Haldorsen (bass) og Fezza Ellingsen (gitar og fløyte).

Du kan bidra nå på prosjektet ved å følge denne linken

Norske Albumklassikere på CD startet opp i januar og i år, og har et vidt spekter av musikalske sjangre, hvor prog faktisk innehar en ganske stor andel. Tidligere er album fra blant annet Moose Loose, Prucel, Saft, Utopian Fields, Octopus, og Neptun’s Empire blitt fullfinansierte. Hovedkriteriet er at de ikke har vært ute på CD tidligere, eller at CD-utgivelsene har vært begrenset/utsolgt/vanskelig å få tak i.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.