2. desember 2023
IntervjuNyheter

Thule-bok i boks – Holm-Lupo vil gjerne ha innspill

Last Updated on: 30th oktober 2021, 01:29 pm

Folkefinansieringen av boka om albumet “Natt” med Thule – som vi skrev om for noen dager siden – gikk i boks, og forfatter Jacob Holm-Lupo skal gå i gang med å skrive den. Men han ønsker innspill fra Thule-fansen!

Jacob Holm-Lupo skal skrive bok om albumet “Natt”. Foto: Privat. Brukt med tillatelse.

[dropcap]F[/dropcap]inansieringen av boka gikk inn med god margin, så nå er det bare for Holm-Lupo å kaste seg over tastaturet, noe han er godt vant til. I tillegg til å skru på knotter i sitt velrennomerte studio og musisere i så mange forskjellige prosjekter at Prognytt er i ferd med å miste oversikten, så har han allerede forfattet flere bøker.

I et Facebook-innlegg ber han nå om innspill fra musikkelskere som har/har hørt albumet “Natt”. Han skriver i innlegget at han lurer på “hvordan folk der ute i vårt langstrakte rike faktisk oppdaget og opplevde Natt”.

“Jeg vet jo at det ikke er Eagles’ Greatest Hits, som finnes i hver platesamling, men jeg vet også at skiva har funnet veien til ganske mange feinschmeckeres platehyller gjennom åra. Og om du er en av dem – hva gjorde skiva med deg? Send meg en melding og fortell. Om du ønsker og tillater å bli sitert i boka, si gjerne det også.”

-Jeg ble veldig takknemlig for at Christer Falck var interessert i en Thule-bok, og enda mer takknemlig til publikum som faktisk ville kjøpe den, sier Jacob Holm-Lupo til Prognytt.

Han bekrefter i neste setning at han er en stor beundrer av nettopp denne skiva.

-For meg er Thules “Natt” simpelthen den beste norske skiva som er laget, og et helt unikt album også i internasjonal sammenheng. Jeg gleder meg til å ta fatt på skrivingen, sier en entusiastisk forfatter.

Boken skal  etter planen være skrevet ferdig om cirka tre måneder. Deretter skal den i trykken, slik at selve utgivelsen nok ikke kommer før utpå våren neste år. Men den som venter på noe godt…

Totalt er nå 19 bøker, inkludert Thule-boka, fullfinansierte i bokserien som omhandler enkeltalbum med norske artister. Blant disse 19 bøkene finner man artister som A-Ha, Backstreet Girls, Dum Dum Boys, Razika, Per Bergersen, Raga Rockers, Arne Nordheim, Drama og D’Sound!

Blant de bøkene som er under finansiering er bøker om blant andre Gluecifer, Ane Brun, Bjørn Eidsvåg, De Lillos og Vamp.

OBS: Selv om Thule-boka nå er ferdigfinansiert så gis den ut i et begrenset opplag, så de som vil være sikre på å skaffe seg denne godbiten bør bestille den med en gang!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.