17. april 2024
Nyheter

Kornmo ute med sitt tredje album

Last Updated on: 15th november 2021, 03:28 pm

Det instrumentale symfoniske prosjektet Kornmo er nå klar med sitt tredje album, som ble utgitt for litt over én uke siden. Konseptalbumet har fått tittelen “Fimbulvinter” og er samtidig deres første utgivelse som kommer på Apollon Prog.

[dropcap]K[/dropcap]ornmo er et resultat av et snart 50 års musikalsk samarbeid mellom keyboardist Odd-Roar Bakken (Adventure, Morild) og bassist Nils Larsen (Morild). Da deres tidligere band Morild ble oppløst tidlig i 2015 var ønsket om å skape musikk sammen fremdeles sterkt. Sammen med trommis Anton Larsen ble resultatet instrumentalprosjektet Kornmo.

Kornmo spiller instrumental progressiv/symfonisk rock med røtter i tidlig 70-tall, undertoner av folkemusikk og med vekt på det melodiøse. De har to selvfinansierte album bak seg, “Svartisen” (2017) og “Vandring” (2019), hvor særlig det siste fikk en veldig god mottakelse. Det er ikke mange som spiller instrumental prog i Norge i dag. Pymlico gjør det forsåvidt, men da i et helt annet musikalsk landskap enn Kornmo befinner seg i.

“Fimbulvinter” er altså Kornmos tredje konseptalbum og det første som gis ut av Apollon Records Prog etter at de signerte for labelen i sommer.

Albumet beskrives som en utgivelse med mørkere undertone enn de foregående utgivelsene, og er som sine forgjengere inspirert av natur og naturvitenskap, spesielt naturkreftene som formet landet under istidene. Ønsket er at musikken kan fungere som bindeledd mellom kunnskapen vitenskapen gir oss og det landskapet vi ser.

-Prosjektet ønsker å formidle evolusjonen i Norge og myten rundt fimbulvinter. Veldig norsk dette, sier Odd-Roar Bakken til Prognytt.

– Vi føler at vi har utviklet oss mye siden vårt første album “Svartisen”. Nils Larsen komponerer all musikk, men alt arrangeres av oss tre i samarbeid. Komposisjonene/arrangementene og vi som musikere har blitt bedre og ikke minst miksen. Der har Anton blitt en virkelig ressurs. Vi gjør jo all produksjon selv, unntatt mastering som Jacob Holm-Lupo tar seg av perfekt. Dette er symfonisk, melodiøs prog som vil formidle stemning/følelser hos lytteren. Dette er musikk som må lyttes til. Vi er vel ikke nyskapende, men vi mener vi gir alle variert og vakker musikk til de som liker det. Blir ikke kjedelig, lover Odd-Roar.

Han utelukker heller ikke at de to første albumene kan bli gitt ut på nytt hvis responsen på det nye albumet er bra.

-Så langt ser det bra ut, sier han.

Albumet kom ut 5. november på digipack-CD.

Sporliste:

1. Fimbulvinter (8:13)

2. Jutulhogget (07:17)

3. Dovre faller (19:10)

4. Kjempene våkner (26:17)

5. Mega annum (10:31)

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.