28. november 2023
Nyheter

Ny single fra Adventure

Last Updated on: 23rd desember 2021, 03:18 pm

Adventure slipper i dag sin første single fra sitt kommende store prosjekt om den amerikanske seriemorderen Belle Gunness fra Selbu. Tittelen er et lite nikk til AC/DC da låta passende nok er kalt for «Hell’s Belle».

[dropcap]K[/dropcap]onseptalbumet om Belle Gunness har vært i støpeskjea en god stund, og selve albumet – eller rettere sagt – de to albumene – kommer ikke ut før neste år.

«Tales of Belle – part 1» har slippdato 22. april neste år både digital, på CD og på LP, mens del to er planlagt utgitt i løpet av andre halvdel av 2022. Begge albumene slippes på Apollon.

Men i dag slippes altså den første smakebiten fra albumet som digital single. Det slippes også en video samtidig, som er filmet på en gammel gård nettopp i Selbu.

Belle Gunness – eller Brynhild Paulsdatter Størset – ble født i 1859. Hun emigrerte til  Chicago i USA i 1881 og hun døde etter all sannsynlighet i en brann på gården hennes i LaPorte i Indiana i 1908.  Det ble imidlertid rapportert at hun skal ha blitt sett i forskjellige byer i USA, i Mexico og også i Skandinavia.

Belle Gunness

Det var under en rettssak mot brannstifteren at det kom fram detaljer om Gunness som gjorde at hun ble kjent som en av USAs verste kvinnelige seriemordere. Hvor mange hun skal ha drept er usikkert, men i 1900 skal hun ha drept sin første ektemann.

Åtte år senere ble Gunness verdenskjent for å ha drept to ektemenn, flere barn og et knippe med friere. Belle innkasserte penger frierne hadde med, og forsikringspenger etter hennes ektemenn og branner mens hun bodde i Chicago.

Musikken står gitarist Terje Flessen og vokalist Kjell Myran for, mens teksten til denne første singelen er det Terje Craig som står for.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.