3. desember 2023
KonsertNyheter

Ingen umiddelbare lettelser for konsertarrangørene

Last Updated on: 14th januar 2022, 10:22 pm

Regjeringen opphevet skjenkestoppen allerede fra fredag på kveldens pressekonferanse, men konsertarrangører må fortsatt leve med antallsbegrensinger i uker framover.

[dropcap]D[/dropcap]en nasjonale skjenkestoppen som ble innført i midten av desember etter anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, blir nå delvis opphevet.

– Vi åpner nå for servering av alkohol, men med skjenkestopp klokken 23.00. Serveringen av alkohol skal skje ved bordene, siden dette bidrar til mindre bevegelse blant gjestene og sikrer smittevernet, opplyste helseminister Ingvild Kjerkol på pressekonferansen til regjeringen torsdag kveld.

Det betyr at det fra fredag av igjen blir lov å servere øl, vin og sprit på restauranter og barer.

Fortsatt antallsbegrensning innendørs. Her Gens de la Lune på Kolben i 2018. Foto: Alexander Vestrum. Brukt med tillatelse.

For konsertarrangører blir det imidlertid fortsatt begrensinger på publikumskapasiteten.

Innendørs blir grensen økt fra 50 til 200 personer med faste sitteplasser, men det forutsetter at smittevernet blir ivaretatt. Det stilles krav til smittevern, avstand og munnbindpåbud. Uten faste plasser er maksgrensen kun 30 personer.

Utendørs kan man nå være 200 uten faste tilviste plasser, men i månedene framover er det vel ikke så mange konserter som blir arrangert utendørs…

Kulturminister Anette Trettebergstuen sa også at regjeringen har startet arbeidet for å finne løsninger som gjør at man kan tillate flere publikummere i store innendørs lokaler, samtidig som smittevernreglene ivaretas på en god måte.

Det jobbes med løsninger for å tilpasse antallsbegrensningene bedre til størrelsen på lokalet. Målet er at for eksempel store konsertarenaer dermed  kan slippe inn flere.

-Vi håper dette er klart allerede neste uke, sier Trettebergstuen på pressekonferansen.

Regjeringen har også gitt Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet i oppdrag å vurdere konkrete forslag til hvordan koronasertifikat eventuelt kan tas i bruk på arrangementer og serveringssteder, men foreløpig blir det ikke innført strengere smitteverntiltak for uvaksinerte enn vaksinerte.

De nye tiltakene gjelder fra midnatt natt til fredag og inntil videre i fire uker (ny vurderingen skal gjøres i begynnelsen av februar). Det betyr at konserter som skal arrangeres den nærmeste måneden vil få antallsbegrensinger hvis ikke det kommer nye forslag til løsninger med tanke på størrelse på lokalet osv.

Fortsatt lenge igjen til slike tilstander…
Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.