Ruphus-grunnlegger med nytt album

Last Updated on: 13th januar 2022, 07:31 pm

Kjell B. Larsen kommer 28. januar ut med ny plate. Larsen er vel først og fremst kjent som gitarist i legendariske Ruphus. Han har vært med i en lang rekke prosjekter og band opp gjennom årene, og hans nyeste tilskudd har fått navnet Larsen and The Coloured Dreams – og gir dermed et nikk til gamle bravader.

[dropcap]L[/dropcap]åta «Coloured Dreams» er vel en av de mest kjente låtene fra Ruphus og åpnet bandets debutskive fra 1973, «New Born Day».

Det er nå 50 år siden Kjell B. Larsen og Asle Nilsen startet Ruphus, og den første låta bandet spilte inn var skrevet av Kjell B. Larsen, og het altså «Coloured Dreams».

Selve albumet har fått tittelen «Bucket List» og kommer ut på CD og digitalt 28. januar på Apollon Records. LP-utgaven kommer noe senere, rundt 25. februar.

Med seg som musikere har han Dionisia Fjelldalen på vokal; Ture Janson på gitar; Øivind Madsen på bass og Tore Wildhauer på trommer.

Skiva er spilt inn Juke Joint Studio med Halvor Halvorsen bak spakene.

Kjell B. Larsen spilte på samtlige av platene til Ruphus og var en av bandets hovedkomponister. Han var i en årrekke også bosatt i Tyskland, der bandet satset stort på 70-tallet.

I 1982 ga han ut sin første soloplate – «Larsen» og deretter har han samarbeidet med blant annet Jon Eberson («Work Funny Hours»), og er fortsatt medlem av soulbandet Chipahua Soul Survivors.

Han startet Pigalle Bluesband på slutten av 90-tallet, som etter hvert ble Pigalle-Kvartetten. I 2004 var han prosjektansvarlig for utgivelsen av plata «Vi tar’n helt ut» med Oslo Rhythm ‘n’ Blues Ensemble. Startet deretter Bargoo med utgivelse av CD med samme navn i 2009, sammen med Sveinung Hovensjø og Bjørn Jenssen i kompet.

Fra 2014 har Kjell spilt i The Greens sammen med Freddy Dahl, Øivind Vilbo og Tore Wildhauer. Han spiller også gitar i Dylan Bonanza, sammen med Arild Rønsen.

I fjor ble det sluppet to singler fra albumet, «Tokyo Rose» og «Mr. Fantastico».  Fredag slippes den tredje singelen, «Soulmate».

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.