2. desember 2023
Nyheter

Airbag-gitarist kommer med nytt album i april

Last Updated on: 14th januar 2022, 03:28 pm

Inspirert av Dante’s Inferno har Bjørn Riis skrevet seks spor til det som blir hans fjerde soloalbum. Albumet “Everything To Everyone” kommer ut på Karisma Records 8. april i alle formater. Fredag ble også tittelsporet sluppet som single og video.

[dropcap]T[/dropcap]ematikken på den nye albumet spinner rundt menneskelige følelser og frykten for å miste seg selv i det konstante presset for å møte alle krav som settes eller som oppfattes som krav fra omgivelsene.

-Jeg var inspirert av historien om Dantes Inferno da jeg begynte å skrive. Kanskje litt pretensiøst, men jeg har alltid vært fascinert av den svært personlige reisen og søken etter en slags form for forløsning mens man samtidig både blir veiledet og såret på veien. Musikalsk sett ville jeg ta lytteren med på den reisen og oppleve både håp og angst, sier Bjørn Riis i en pressemelding.

Når det gjelder tittelkuttet, som nå altså også er sluppet som single, beskriver Riis sangen som en av de låtene som han aldri har fått satt seg ned for å gjøre ferdig, men som alltid har surret i bakhodet et sted.

-Teksten handler om å miste seg selv i kampen for å oppfylle forventninger. Enten om det er de man har selv, eller de som andre har til deg. Jeg tror vel vi alle kan relatere til den følelsen på en eller annen måte, sier han.

I tillegg til at Bjørn Riis trakterer vokal og bass har han også med seg Henrik Bergan Fossum (Airbag), Kristian Hultgren (Wobbler), Simen Valldal Johannessen (Oak), Ole Michael Bjørndal (Caligonaut), Mimmi Tamba, Per Øydir, Vegard Kleftås Sleipnes og Anders Møller på plata.

Nok en gang er det Vegard Kleftås Sleipnes som står for innspilling og miks og som også er co-produsent av albumet sammen med Bjørn Riis. Masteringen er, selvsagt, gjort av Jacob Holm-Lupo.

Karisma Records gir ut albumet på alle formater. CD-utgaven kommer i to versjoner, en standard CD samt en limited edition Digisleeve-versjon med to bonusspor – en alternativ versjon av tittelkuttet og singelen “Desolate Place” fra 2020 – som kun har vært utgitt digitalt tidligere.

LP-utgaven kommer også i flere versjoner. En vanlig LP med svart vinyl, og en limited edition splatter-vinyl i svart og hvitt.

Coverfoto er tatt av Anne-Marie Forker og coverdesignet er ved Asle Tostrup.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.