5. desember 2023
Nyheter

Forsinket vinyldryss fra Apollon

Last Updated on: 14th januar 2022, 10:26 am

Kapasiteten til verdens platepresserier er sprengt og det fører til forsinkelser for de som skal musikken sin på vinyl. Det kan være opptil 6-7 måneders ventetid for å få presset LP-plater. Det er hovedårsaken til at Apollon først i dag slipper fire album på LP – som alle kom på CD og digitalt i fjor.

[dropcap]D[/dropcap]et er først og fremst albumene til Shamblemaths og Professor Tip Top som er av interesse for oss proggere. Begge slippes i dag i vinylutgave.

Albumet til Professor Tip Top ble utgitt 3. desember, mens Shamblemaths har ventet lengst, deres album “II” kom ut 22. oktober.

Men i dag er altså alle albumene klare også i LP-versjon.

Professor Tip Tops album “Lames Of Time” kommer i vanlig svart og i gul vinyl i et begrenset opplag. Shamblemaths får sitt album utgitt både på svart og rød vinyl, sistnevnte i et begrenset opplag.

Etter det Prognytt erfarer er det også flere band/plateselskap som har valgt å utsette lanseringen av nytt album slik at det kan gis ut på alle formater samtidig.

Apollon gir for øvrig også ut to andre album i vinylutgave i dag, men de er ikke direkte progrelatert. Det dreier seg om Years After og albumet av samme navn, som kom ut på CD og digitalt 22. oktober i fjor. På dette albumet dreier det seg om southern rock, som absolutt ikke er å forakte – men som ikke er relevant for Prognytt å omtale nærmere.

I tillegg kommer Donners album “Hesitant Light” ut i vanlig svart vinyl og i et begrenset opplag i hvit vinyl. Albumet til Donner ble sluppet digitalt og på CD 26. november,

Hvor mange av de fargede LP-platene som fortsatt er tilgjengelig fysisk er en annen sak, da det har vært mulig å forhåndsbestille platene siden i fjor.

Er du forresten interessert i Karisma Records LP-boks med de tre første LP-ene til Wobbler, begynner det også å haste. Estimert leveringstid er nå satt til 28. januar, og sist vi sjekket var det bare fire eksemplarer igjen å bestille fra plateselskapets nettside.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.