21. februar 2024
Nyheter

Weserbergland svanger med ny skive

Last Updated on: 14th januar 2022, 08:46 am

Weserbergland kommer med sitt tredje album – “Sacrae Symphonia no. 1” – på Apollon Records 18. februar. Hele albumet består av én låt på 40 minutter som både er improvisert fram og komponert.

[dropcap]H[/dropcap]jertebarnet til Ketil Vestrum Einarsen har fått svært gode kritikker for sine to første album, og nå er altså prosjektet klar med sitt tredje.

Denne gangen har han fått hjelp til innspillingen av Gaute Storsve (gitar), Maria Grigoryeva (fiolin), Jan-Terje Augestad (piano), Jørgen Mathisen (saxofon), Ingebrikt Håker Flaten (bass),  Filippo Tramontana (fransk horn), Manuel Domeneche (obo) og Vetle Larsen (trommer).

Storsve har vært med på begge de foregående albumene og både Augestad og Grigoryeva var med på forrige plate.

Albumet er mikset av amerikaneren John McEntire (fra Tortoise og Sea & Cake), som også har samarbeidet med Jaga Jazzist tidligere. Han har også samarbeidet med blant annet Blur, Teenage Fanclub og Spoon.

Musikken på dette tredje albumet skal, ifølge plateselskapet, hente inspirasjon fra musikk over fem århundrer:  Fra Veneziansk renessansemusikk til tysk avantgarde og eksperimentiell rock på 70-tallet. Prosjektet har tidligere blitt trygt plassert under krautrock-paraplyen.

Musikken er komponert av Ketil Vestrum Einarsen, og deler av den er også improvisert fram. Den inneholder både atmosfæriske klassiske elementer, eksperimentell elektronisk musikk kombinert med støyrock og “anything inbetween” som det heter i Apollons pressemelding.

Albumet gis altså ut 18. februar både digitalt, på CD og på LP (i et begrenset opplag på 250).

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.