5. desember 2023
AnmeldelserNyheterNytt

Ronni Le Tekrø klar med nytt album

Last Updated on: 12th oktober 2023, 11:00 pm

På sine to forrige album leflet Ronni Le Tekrø – ifølge plateselskapet – med progressive elementer. Dem om det. Visstnok akter Tekrø å videreutvikle den progressive rocken fra soloalbumene ‘Mein Ampf’ 1 og 2″ på det nye albumet, uten at singelen som ble sluppet fredag vitner om det. Den handler om katta hans.

[dropcap]D[/dropcap]et skal ærlig innrømmes at soloalbumene til den norske gitarguden ikke akkurat står høyt i kurs hos undertegnede – det skal mer enn noen lange låter for å kalle musikken prog.

Hvis singelen “Moving Like A Cat” er betegnende for hva som kommer på albumet “Bigfoot TV” i mars, så kommer ingenting til å forandre seg hos meg når det gjelder det.

Noen stor vokalist har Tekrø aldri vært, men sin egen stil har han absolutt. Bortsett fra gitarsoloene er det imidlertid ikke mye som fenger undertegnede på singelen fra albumet.

Hvis vi ser bort i fra samarbeidet med Ledfoot i 2020, er “Bigfoot TV” det første soloalbumet til Tekrø på seks år.

Tekstene på “Bigfoot TV” handler om eget liv og egne verdier, og altså katta hans.

-Katter er forunderlige dyr. Jeg har ei boende hos meg. Nonchalant og bestemt, men hengiven som få, sier Tekrø.

Selv heller jeg til at Tekrø er bedre til å skrive noter enn tekster. Jeg er i tvil om hvor alvorlig jeg skal ta dette. Men katter er fine dyr da. Selv foretrekker jeg hunder.

Med seg på plata har han Markus O. Klyve (keyboards), Henrik Fossum (trommer og perkusjon), Ove Husemoen (bass) og Jon Johannessen (gitar).

Albumet slippes 18. mars på TBC Records. Singelen kan høres på de fleste strømmetjenestene.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.