Satser friskt på konserter

Last Updated on: 15th januar 2022, 01:26 am

Dagen etter at regjeringen la fram lettelser i koronatiltakene, la Close To The Rain-arrangørene ut info om to nye konserter i februar. Restriksjonene setter fortsatt tak på hvor mange som kan komme, men arrangøren håper på ytterligere lettelser før januar er omme.

[dropcap]B[/dropcap]ak Close To The Rain – som også er en progfestival i Bergen – står hovedsakelig Apollon Records, som gjerne benytter sjansen til å promotere sine egne band på disse konsertene.

Fredag la Close To The Rain ut informasjon om to «progaftener» på Facebook.

Tammatoys klare for Oslo i februar.

Den første konserten finner sted 5. februar i Langhuset på Salt i Oslo. Da stiller både Meer, Professor Tip Top og Tammatoys opp. Professorene fra Bergen gjester hovedstaden for første gang, mens også Tammatoys konsertdebuterer i Oslo.

Langhuset på Salt er det største konsertlokalet hos Salt, og kan ta 350 stående, 180 sittende, eller 120 sittende publikummere ved bordplassering.

I Bergen arrangeres det en tilsvarende konsert uka etter – 11. februar – med både Meer og Professor Tip Top, men med det lokale bandet Green Sky Accident som tredje band i line-upen.

Denne konserten finner sted på Cornerteateret og her blir det i første omgang bare lagt ut 50 billetter fram til 1. februar, men totalt 100 billetter.

I skrivende stund, etter at regjeringen lettet noe på tiltakene på torsdag, er det tillatt med maks 200 publikummere ved innendørs arrangementer hvis det er faste plasser, og kun 30 hvis det ikke er det. I tillegg er det strenge krav til smittevern og munnbindpåbud.

Meer skal rocke både i Oslo og Bergen i februar.

Om det er disse restriksjonene som fortsatt gjelder i februar er uvisst, men på pressekonferansen torsdag lovte regjeringen å komme med mer tilpassede tiltak for kulturarrangementer allerede til uka.

Det er også mulighet for at det kan bli innført koronapass, og fredag opplyste Helsedirektoratet at de i så fall ville anbefale at et slikt pass kun gis til de som er fullvaksinerte eller har gjennomgått covid-sykdom.

Det er derfor med en viss spenning at arrangørene har lagt ut de to konsertene.

-Vi håper jo på ytterligere lettelser, men inntil videre er det faste tilviste plasser. Vi kan jo også risikere at de strammer inn igjen også etter 1.februar. men jeg tror ikke det, sier en optimistisk Robin Mortensen i Apollon til Prognytt.

Det Skandaløse Orkester skulle hatt konsert på Hulen i Bergen 29. januar, men den konserten er blitt utsatt foreløpig. I Oslo skal etter planen Mythopoeic Mind spille sin første konsert på to og et halvt år sammen med Laughing Stock på Cafe Mir 1. februar. Foreløpig er det ikke kommet noe informasjon om at denne kan bli utsatt.

Mye blir antakelig klart i løpet av denne kommende uka.

Vi krysser fingrene!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.