5. desember 2023
Nyheter

Orsak:Oslo slipper to EPer som LP

Last Updated on: 14th januar 2022, 02:41 pm

Oslo-bandet Orsak:Oslo har siden 2014 utgitt hele 11 digitale EPer. Nå har to av dem kommet på vinyl etter at bandet har fått kontrakt med den tyske labelen Kapitän Platte.

Opprinnelig skulle LP-en med de to EPene vært klar i desember, men både koronapandemi og høyt trykk på de få vinylpresseriene som er i drift, har vel begge ført til forsinkelser for flere enn Orsak:Oslo, skulle vi tro.

Det er EPene “Skimmer” og “Vemod”, som kom ut digitalt i henholdsvis 2020 og 2021, som nå slippes som én LP.

Bandet beskriver seg selv som “et melankolsk langkok av kraut, psych og post-rock, med aktsomme melodier og en markant nordisk atmosfære.”

“Skimmer” ble spilt inn som del av en livejam, noe som over tid er blitt et varemerke for bandet. “Vemod” står i sterk kontrast til dette, skrevet på et tidspunkt da pandemien stod for stengte grenser og bandmedlemmene satt separert i ulike land. Dette utfordret bandet til å tenke annerledes og eksperimentere med andre prosesser for å skape musikk enn det som har vært modus operandi for bandet siden starten av.

Vinylutgaven ble sluppet 7. januar og gis ut i et begrenset opplag på 300 med gatefold-cover. De første 100 eksemplarene inkluderer en poster av coveret, som er laget av Fredrik Solli Wandem.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.