9. desember 2023
Nyheter

Advarsel: Nye svindelforsøk i gang på Facebook

Last Updated on: 17th januar 2022, 10:22 pm

Den siste tiden har det dukket opp en lang rekke arrangementer på Facebook som kopierer de originale arrangementene og gir en link til en falsk bestillingsside. En av konsertene som svindlere prøver å selge billetter til, er den nylig avlyste Pendragon-konserten i Oslo.

[dropcap]P[/dropcap]endragon avlyste hele sin turne for 2022 tidligere denne måneden på grunn av koronapandemien og usikkerheten framover med økende smitte, tiltak og restriksjoner.

Den 10. januar gikk også We Låve Rock – som arrangerer konserten i Norge – ut med informasjon om avlysningen.

Men den siste tiden har det dukket opp falske arrangementer – som merkes som nettarrangement. På selve konsertdagen skal det komme en link til strømmingen av showet, men den fører til en falsk betalingsside. Linken skal føre til en side som prøver å hente ut personlig informasjon og betalingsinfo. Noen får beskjed om å oppgi sine kredittkortopplysninger for å “bekrefte nasjonalitet”.

Disse svindelforsøkene er ikke av nyere dato, og dukket opp både i 2020 og 2021 da strømming av konserter ble vanlig under pandemien. Også en rekke såkalte “Virtual Tours” var rene svindelforsøk. Men nå har det altså blomstret opp igjen.

I tilfellet med Pendragon-konserten har svindlerne opprettet en konto som heter “European Music Tour” og deretter kopiert We Låve Rocks opprinnelige arrangementside. Men det er altså ikke lenger We Låve Rock som står som arrangør lenger ned, men fiktive “European Music Tour”. Ifølge brukere på flere grupper på Facebook skal også “Norway Best Singer” være hyppig brukt på andre arrangementer. Også “Norge Konsert”og “HD Play Concert” har blitt benyttet.

Husk at du på Facebook kan sjekke ut arrangøren på selve arrangementet. Er det få følgere og lite aktivitet er det som oftest noe som ikke stemmer. Står det også at det er et gratis nettarrangement bør alle alarmklokker ringe.

Det ser helt tilforlatelig ut, men legg merke til at det under “Arrangement av” ikke står WLR eller We Låve Rock, men European Music Tour.

 

 

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.