9. desember 2023
IntervjuNyheter

Ny EP fra Omstreifer

Last Updated on: 18th januar 2022, 12:10 am

Bandet Omstreifer slapp før helgen sin nye digitale EP – “Formørkelse”. Bandet spiller det de selv kaller for progmetal med inspirasjon fra norsk feletradisjon og folkemusikk. Og kanskje litt stoneraktig også? Og ikke minst synger de på norsk.

[dropcap]B[/dropcap]andet har flere digitale utgivelser bak seg, men årets slipp er det første siden 2020.

EPen “Formørkelse” inkluderer tre låter. I tillegg til tittelkuttet inneholder den også instrumentalen “Baun” og “Fribåren”.

Låtene er mikset av Øystein Hov i Hov Recording og masteret av Grammy-nominerte Mike Kalajian i Rogue Planet Mastering.

Omstreifer er i øyeblikket en trio bestående av Gaute Sødal Skullerud (vokal og bass), Steffen Kolstad (gitar) og Karl-Martin Sverresen (gitar). I tillegg har Ole Fredrik Bratberg  – som tidligere var medlem – spilt trommer på utgivelsen.

Omstreifer har sin opprinnelse i Hamar hvor det ble startet av tre musikklærerstudenter i 2016. Etter litt flytting frem og tilbake og diverse utskiftinger av medlemmer, er bandet i dag stasjonert i Oslo-området. Bandet har gitt ut tre EP/singler «Berghammer» og «Det Jeg En Gang Så» i 2020 og nå «Formørkelse» i 2022.

-“Formørkelse” ble komponert mens jeg bodde langs Jærens strender på Sola i Rogaland. Innspillingen av EPen ble gjort i et øvingslokale i Brumunddal, et kjøkken i Elverum, og et gammelt grisehus i Hernes som holdt 15 grader på sommeren selv i godt vær, forteller Gaute Sødal Skullerud til Prognytt.

Tematisk så handler “Formørkelse” om å rømme fra livet. Det handler om å drukne i hverdagen samtidig som man søker etter en ny vei og en større mening i livet.

“Formørkelse” blir sett på som slutten på en EP-triologi og bandet ønsker nå å satse på å lage et fullt album i løpet av 2022.

EPen er ledsaget av tekstvideoer til alle tre kuttene, under ser du “Formørkelsen”. De andre kan du blant annet få med deg på bandets Facebook-side.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.