6. desember 2023
NyheterVideo

Closure In Moscow med spesiell plateutgivelse

Last Updated on: 18th januar 2022, 02:01 pm

Selv om Prognytt hovedsaklig skriver og prioriterer å skrive om norsk prog, så skal vi denne gangen til det australske bandet Closure In Moscow. I år feirer bandets andre utgivelse sju år, og det markerer bandet på en måte vi nesten er nødt til å skrive om.

[dropcap]B[/dropcap]andet debuterte i 2008 med EPen “The Penance and the Patience” og deretter kom albumene “First Temple” i 2009 og “Pink Lemonade” i 2014.

EPen ble kun utgitt i Australia, New Zealand og Japan, men kom ut på nytt på vinyl i fjor.

Bandet spiller noe som best kan beskrives som en blanding av art rock, avant-garde , pop og progrock. De har blant annet vært support for Coheed & Cambria og The Dillinger Escape Plan.

Bandet oppgir selv å være inspirert av størrelser som Frank Zappa, Yes, King Crimson og The Mars Volta.

Closure In Moscow jobber nå med sin tredje full-lengder, men er aktuelle nå ettersom plateselskapet Bird’s Robe Records feirer sju-års-jubileet(!) til “Pink Lemonade” med en helt spesiell vinylutgave. Albumet skal nemlig gis ut i klar vinyl fylt med – nettopp – rosa lemonade! Og kun i 100 eksemplarer.

Siden albumet har vært utilgjengelig de siste to årene, blir det utgitt internasjonalt også på CD og digitalt fra 4, februar.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.