5. desember 2023
Nyheter

Ny EP fra Musth i mars

Last Updated on: 19th januar 2022, 11:49 am

Senhøstes i fjor slapp Musth første livstegn fra seg på åtte år med singelen “Chivalry”. Nå kommer snart det eksperimentelle metal-bandet med en ny EP som slippes i mars.

[dropcap]B[/dropcap]andet tilhører vel den tyngste delen av metal, men likevel med tydelige progressive elementer.

At de ikke er fremmed for å gå nye veier viste de da også med den herlige singelen “Chivalry” i fjor, der den klassisk utdannede trekkspilleren(!) Irene Tillung deltok. En relativ unik kombinasjon av death metal, progrock og tango…

Metal går igjen som en rød tråd i musikken, men bandet blander inn veldig mange andre sjangre. Denne sjangerleken er noe av det som definerer bandets musikalske uttrykk.

EP’en «Under Nature’s Skirt» fortsetter tråden fra “Chivalry” med noen smått absurde innfall, for å si det slik… Utgivelsen skulle egentlig vært i januar, men er flyttet til 11. mars. Som så mange andre artister er det koronapandemien som stikker kjepper i hjulene også for Musth.

Musth satte et tydelig preg på undergrunnsscenen i sitt “forrige liv” og varmet blant annet opp for Animal Alpha og vant Musikkprisen i 2009. Debutalbumet “Noise Machine” ble utgitt til gode kritikker i 2011. Musth ble spilt mye på radio i inn- og utland og fikk også oppmerksomhet fra både norsk og internasjonal musikkpresse.

Den nye, gjenoppståtte utgaven av bandet inkluderer blant annet Alexander M. Delver (fra et av mine lokale favorittband Delvoid) på vokal.  Øvrige medlemmer er Bjørn-Are Johansen (Attan, eks-When Smoke Sets) på gitar; Ola Håkon Svendsen (Plow) også han på gitar; Christian L. Berg (Plow, Stordræpar, eks-When Smoke Sets) på trommer og Bastian Vogt Lønli på bass.

På selve EPen (og singelen) er det Sondre Kile Andersen (Vanvidd) som trakterer bassen.

Bandet planlegger å gi ut en EP til, for deretter å samle de to EPene i en vinylutgave senere i år.

Første gig på programmet foreløpig er – ifølge bandets Facebook-side – 8. april på House of Foundation i Moss, men bandet opplyser til Prognytt at de kommer til å prøve å booke noen konserter i forbindelse med selve utgivelsen.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.