28. november 2023
AnmeldelserNyheterNytt

EinsEinsEins – neokraut fra Berlin

Last Updated on: 12th oktober 2023, 10:59 pm

Den Berlinbaserte trioen EinsEinsEins høres ut som en krysning av Kraftwerk og et rockeband – hvilket faktisk er ganske så hørbart. Trioen slipper sitt andre album i morgen.

[dropcap]P[/dropcap]lateselskapet oppgir at bandet spiller neo-kraut, en slags krautrock/electro-pop-utgave og selv synes jeg det høres ganske så tøft ut, så derfor ofrer jeg noen linjer på trioen. Og de bruker både ekte trommer og gitar, så helt elektronisk er de ikke.

Debutalbumet «ĬİĨ» kom i 2016.

Hvem de er aner jeg ikke, ettersom navnene på bandmedlemmene ikke er å finne noe sted, hverken på Bandcampsiden deres eller på Facebook.

Og slik skal det vel være ettersom presseskrivet kan fortelle at de tre kommer fra en planet ved navn ĬİĨ – som ble ødelagt etter mange års grov utnyttelse av planetens ressurser og krigføring. Dermed fant de tre tilflukt på den blå planeten, altså jorden.

There they lived covertly underground for years, adopting the appearance, customs and peculiarities of the earthlings. However, they soon discovered that countless disturbances – caused by human activity – threaten the balance of the earth. Therefore, Einseinseins use the medium of music to broadcast their cosmic sounds to the far reaches of the universe and make contact with possible survivors of their home planet. Their coded sound waves serve to change human behavior in order to avert an impending apocalypse. They bring peace!

Vel, da er vel bakgrunnen for musikken satt!

Men, altså, hvis vi glemmer scifi for et øyeblikk, så syntes jeg altså ikke at dette var så verst, selv om jeg kun har hørt på to spor. De er kanskje ikke veldig nyskapende, egentlig, men det driter jeg i så lenge jeg liker det jeg hører.

Albumet «Zwei» slippes altså i morgen og er tilgjengelig både digitalt, på CD og på klar vinyl. Plateselskap er Tonzonen Records.

Så vidt jeg vet har ikke albumet norsk distribusjon, men skiva kan bestilles via bandets Bandcampside.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.