28. november 2023
FestivalKonsertNyheter

Helsedirektoratet anbefaler å øke antall publikummere på arrangementer

Last Updated on: 20th januar 2022, 10:33 pm

Mens regjeringen ennå ikke har kommet med nye lettelser for kultursektoren, som ble lovet i forrige uke, har Helsedirektoratet nå kommet med en anbefaling om at antall deltakere på offentlige arrangementer kan økes fra det nåværende taket.

[dropcap]B[/dropcap]åde Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet anbefaler i et nytt faglig grunnlag at antall deltagere på offentlige arrangementer kan økes til 1.500 deltagere når det er faste tilviste plasser, skriver VG torsdag kveld.

På utendørs arrangementer kan antallet økes til 3.000 deltagere.

I anbefalingen står det at dette gjelder ved større lokaler og arenaer. Antall deltagere kan være opp til 50 prosent av kapasiteten. Alle på arrangementet må kunne holde minst en meters avstand fra andre enn hustandsmedlemmer og det foreslås at deltakerne deles opp i kohorter på 200 personer innendørs, og 500 personer utendørs ved offentlige arrangementer.

I dag er det en grense på 200 deltagere innendørs ved faste plasser og 600 utendørs. I anbefalingen står det ikke noe om steder som ikke har faste, tilviste plasser. Der er grensen i dag på kun 30 personer.

Da regjeringen justerte koronatiltakene torsdag i forrige uke lovte kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) at de skulle komme tilbake med mer tilpassede tiltak til kulturlivet. Dette har ennå ikke skjedd.

Onsdag formiddag møtte flere hundre opp foran Stortinget til en demonstrasjon mot forholdene for kulturbransjen.

OPPDATERING: Sent torsdag kveld kom regjeringen med en pressemelding der de bekrefter at de følger opp anbefalingene som Helsedirektoratet har gitt. Lettelsene gjelder fra fredag.

Samtidig varsler kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) at det kan komme ytterligere endringer fra 2. februar, når tiltakene skal vurderes på nytt.

– Da håper jeg at vi kan åpne mer, både for arrangementer med og uten faste tilviste plasser, sier hun i pressemeldingen.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.