2. desember 2023
Nyheter

Kryptograf slipper tredje single

Last Updated on: 20th januar 2022, 06:05 pm

I slutten av februar kommer Kryptografs andre album – “The Eldorado Spell”. Bandet slipper også tredje singelen fra albumet, åpningslåta “Asphodel”.

[dropcap]S[/dropcap]elve albumet til Bergensbandet slippes 25. februar, mens den tredje smakebiten slippes fredag 4. februar.

I fjor høst ga bandet først ut “The Well” som undertegnede synes hadde tydelige progressive trekk, mens på “Cosmic Suicide” og den nye singelen “Asphodel” er de mer tilbake  til den tunge, psykedeliske doom-hardrocken fra debutalbumet.

Uansett et band som jeg tror de fleste proggere lett trykker til sitt bryst.

Jeg regner med – uten å ha hørt nøye på teksten – at låta på den nye singelen handler om gresk mytologi.

Planten Asphodel er en plante som tilhører liljefamilien, og i gresk mytologi nevnes det en skog av disse plantene, som er en del av den gamle greske underverdenen der vanlige sjeler blir sendt til å leve etter døden. Hvis jeg har forstått Wikipedia riktig…

Akkurat dette temaet vil i så fall passe bra til bandets musikk og tematikk.

Men det kan være jeg er helt på bærtur her, altså!

Bandet feirer for øvrig albumslippet med en konsert på Revolver i Oslo 25. februar.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.