Green Sky Accident slipper single

Last Updated on: 21st januar 2022, 02:28 pm

Denne fredagen benytter indieprogrockerne i Green Sky Accident anledningen til å slippe en ny single. Det dreier seg om kuttet «Finding Failure» som er hentet fra bandets neste album.

[dropcap]D[/dropcap]eres femte fullengder kommer senere i år, og har fått tittelen «Daytime TV». Det er første albumslipp siden «Plura» i 2017.

Apollon hevder hardnakket at bandet spiller noe de kaller for indie progrock, men det er vel mer indie enn prog spør du meg…

Noe som vel også bekreftes av plateselskapets omtale av singelen, der de sammenligner låta med noe Weezer kunne ha laget på 90-tallet. Samtidig kjenner jeg vel egentlig ikke godt nok til bandet til å kunne slå fast at de ikke har progtendenser. Har bare hørt forrige album med bandet.

Men dårlig er det uansett ikke. «Plura» var et veldig godt album synes jeg, så det blir spennende å høre hva mer bandet byr på i 2022 etter hvert.

Bandet spiller i alle fall sammen med Meer og Professor Tip Top på Progaften i Bergen 11. februar, så da får det vel være prog nok for oss? 🙂

Tekstmessig handler singelen «Finding Failure» om at man aldri kan forvente å komme videre hvis man ikke prøver noe nytt. Eller rekke neste holdeplass i livet, for å nikke litt til coveret…

Coveret (laget av Robert Høyem) ble laget for en god stund siden, men er evigaktuelt i en by som Bergen: Bybanen, i år 2050, nedstøvet, forfallen og går fortsatt ikke til Åsane.

Knis.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.