3. desember 2023
IntervjuNyheter

Pymlico gleder seg til sommeren

Last Updated on: 24th januar 2022, 12:55 am

For få dager siden sendte Pymlico det ferdige resultatet av sitt sjuende album til Apollon i Bergen. Albumet er planlagt utgitt tidlig til sommeren.

Arild Brøter fra Pymlico i aksjon.

[dropcap]F[/dropcap]orrige album fra de Oslo-baserte instrumentalistene kom i 2020, så nå er det på tide med ny musikk fra bandet.

Det er på deres Facebook-side at bandet skriver at albumet nå er sendt til Bergen. Vi har fått sjefen sjøl til å røpe litt mer…

– Prosessen med å skrive og spille inn denne musikken ble kickstarta av det faktum at pandemien forhindra oss i å spille konserter i kjølvannet av forrige utgivelse «On This Day» som kom i oktober 2020. Da vi så at det var sånn det skulle bli, kasta vi oss rundt og fortsatte med låtskrivingen, sier  Arild Brøter til Prognytt.

– På forrige skive var bandet i en slags omstillingsfase med nye medlemmer. Vi hadde med veldig mange gjester på den plata og det ble nesten mer som et slags storprosjekt. Vi har fremdeles med noen gjester – og en vi er veldig stolte over å ha fått med – men i hovedsak er selve bandet mer i fokus denne gangen, fortsetter han.

Bandet har også fått på plass to nye medlemmer siden forrige skive, nemlig Are Nerland på bass og saxofonist Robin Havem Løvøy.

Stephan Hvinden i Pymlico.

– De har virkelig funnet sin plass i bandet og begge bidrar med låtskrivingen. Det gjør også gitarist Stephan Hvinden, mens størstedelen av musikken er skrevet av meg og Øyvind Brøter. Det er vi som har produsert og jeg som har miksa, forteller Arild.

Masteringen er gjort av Morten Lund i Lunds Lyd.

Den nye plata skal etter planen bli ordentlig presentert i mars og smakebiter og singler vil dukke opp utover våren. Utgivelse er satt tidlig til sommeren.

 

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.