5. desember 2023
Nyheter

Sterke reaksjoner på regjeringens “lettelser”

Last Updated on: 21st januar 2022, 03:02 pm

Prognytt har den siste uka valgt å skrive om ikke kun musikk, men også om regjeringens restriksjoner på konsertarrangører. Dette fordi vi mener det bør ha interesse for oss som liker å gå på konserter. I går ble det klart at regjeringen letter på tiltakene, men det ble ikke møtt med halleluja fra bransjen.

[dropcap]Å[/dropcap]rsaken til den lunkne mottagelsen fra flere arrangører til det som regjeringen selv kaller “et stort steg i riktig retning”, er at selv om antall publikummere som kan være til stede innendørs økes, så er det betingelser knyttet til dette som gjør at det i praksis – for flere arrangører – ikke vil bety noen forskjell fra det som var reglene før fredag klokken 12.

Grensen har den siste tiden vært på 200 publikummere innendørs og 600 utendørs. Det er fra i dag økt til henholdsvis 1.500 innendørs og 3.000 utendørs. Dette gjelder kun steder som kan tilby faste tilviste plasser.

Men i tillegg må publikum deles opp i kohorter på 200 (innendørs) og det må være minst to meters avstand mellom hver kohort – som i tillegg skal ha egne toalettfasiliteter. Hver kohort må også ha egne innganger. Flere arrangører sier at dette blir umulig å etterkomme og at det derfor ikke er noen endring i reglene i praksis for dem.

I tillegg er det fortsatt kraftige restriksjoner på steder innendørs som ikke kan tilby faste tilviste plasser, med maks 30 deltakere. Og for rockekonserter er det mer regelen enn unntaket.

Neste dato for endringer på tiltakene er 2. februar. Da har regjeringen lovet å komme med lettelser på tiltak som omhandler også steder som ikke har faste plasser.

Fortsatt lenge igjen til slike tilstander…
Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.