5. desember 2023
Nyheter

Første smakebit fra Breidablik

Last Updated on: 21st januar 2022, 06:27 pm

Fredag slapp Breidablik sin første smakebit fra sitt nye album. Singelen har fått tittelen “Orka II”. Duoen er samtidig utvidet til en trio.

[dropcap]P[/dropcap]rimus motor Morten Birkeland Nielsen og Håkon Oftung har nå fått Trond Gjellum inn som medlem av bandet, som står for progressiv elektronisk musikk inspirert av Berlin-skolen. Birkeland Nielsen ynder visstnok å omdøpe uttrykket til “Bergen-skolen”.

Gjellum er fra før ikke ukjent med elektronisk musikk under sitt “progtronica” alter ego Electrond.

“Orka II” er første smakebit fra Breidabliks femte album “Alduorka” som slippes 11. februar på Apollon Prog.

Det er første album som gis ut på Apollon og etter den gode mottakelsen av forrige album – “Omicron” – er det en viss forventning knyttet til årets utgivelse.

På singelen entrer Gjellum bandet med sine akustiske trommer, noe som gjør låta noe annerledes enn det man er vant til fra Breidablik.

På selve albumet slenger også bassist V’ganðr (Helheim, Taake, ex- Aeternus m.fl.) innom som gjesteartist.

Breidablik ble dannet i Bergen i 2012 og var i mange år et soloprosjekt av Morten Birkeland Nielsen før han i forbindelse med “Omicron”-albumet opphøyde Håkon Oftung (Jordsjø, Elds Mark, Tusmørke, Wobbler) som medlem.

Og i år er altså Trond Gjellum (Panserpappa, Suburban Savages, Mythopoeic Mind m.fl.) medlem av det som nå kan kalles et band.

Selve albumet kommer digitalt, på CD og på svart vinyl.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.