5. desember 2023
IntervjuNyheter

The Windmill øver igjen

Last Updated on: 21st januar 2022, 06:33 pm

The Windmill skulle i disse dager kommet sammen og øvd intensivt foran vårens tre konserter sammen med Tony Carey Band, men nok en gang satte koronapandemien en stopper for det. Hjemmekontortilværelsen har også ført til at det har blitt lite med låtskriving. Men nå er ting på gang.

[dropcap]A[/dropcap]pril skulle har åpnet med spillejobber sammen med Tony Carey både på Lillehammer, i Sandefjord og i Oslo, men som så ofte før måtte disse utsettes.

– Det var selvsagt surt at Tony Carey-gigene gikk i vasken, men det er snakk om å ta det igjen ved en senere anledning. Dessuten så får vi jo da bedre tid til å øve inn og spille inn nytt materiale. Vi må bare se an hva som blir mulig å gjennomføre til sommeren og høsten, da vi også har et par utsatte giger med Arena som etter planen skal gjennomføres, men i disse tider må man ta alt med en stor klype salt, sier keyboardist og låtskriver Jean Robert Viita i The Windmill til Prognytt.

Noe nytt album med The Windmill er ikke umiddelbart rundt hjørnet og det skyldes ikke minst koronapandemien og hjemmekontortilværelsen.

Jean Robert Viita i aksjon på Loreley i 2019.

-Det har gått litt tregt med låtskrivingen for min del, siden jeg har hatt hjemmekontor i mitt hjemmestudio de 18 første månedene da Covid-en herjet og vi ennå ikke hadde noen vaksiner. Etter endt arbeidsøkt på sju-åtte timer, var det veldig lite fristende å sette seg i den samme stolen for å lage musikk. Det har rettet seg litt nå, så vi holder på med nytt stoff. Hva det resulterer i vet vi ikke riktig ennå, men en eller annen utgivelse eller flere blir det nok, sier Viita.

Han forklarer at koronapandemien også har ført til at bandet ikke har fått øvd så veldig mye de to årene som har gått.

-Koronapandemien har skremt oss litt fra å møtes, men det begynner å ordne seg da vi alle nå er vaksinerte. Vi øver inn nytt materiale, og det er alltid spennende. Vi har det uansett ikke travelt, og koser oss nå med å endelig få spille sammen igjen. Hadde vår første øving på torsdag faktisk. Bortsett fra et par øvinger tidligere i fjor sommer da vi spilte på Klokkarstua-festivalen, så har det ligget brakk. Så det var godt å endelig få kommet i gang igjen. Jeg tror at vi alle må smøre oss med en stor dose tålmodighet enn så lenge, så får vi bare krysse fingrene for at vi går bedre tider i møte snart, avslutter Jean Robert Viita.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.