5. desember 2023
KonsertNyheter

Sekkefabrikken stenger

Last Updated on: 23rd januar 2022, 02:53 pm

Sekkefabrikken i Slemmestad stenger i tre år framover for oppussing og ombygging. Lepreous strømmede konsert neste lørdag blir dermed det siste arrangementet på stedet på lang tid.

[dropcap]K[/dropcap]ulturhuset i de gamle fabrikklokalene i Slemmestad dukket opp som en arena for We Låve Rock-arrangørene i 2020, men på grunn av koronapandemien og stadige avlysninger har det ikke blitt så veldig mange progkonserter der før We Låve Rock-festivalen fant sted der i fjor høst.

Førstkommende lørdag er det Lepreous som inntar scenen der, for et sterkt begrenset publikum rent fysisk, men til en konsert som også strømmes live. Anledningen er bandets 20-års-jubileum, som ble feiret med en stor turné i fjor, der bandet spilte låter fra hele sin karriere – kronologisk.

Jubileumsfeiringen avsluttes med den strømmede konserten på lørdag. Deretter stenger Sekkefabrikken 1. februar.

Sekkefabrikken har blitt brukt mye til både konserter, kinoforestillinger og kunstutstillinger og skal ikke slutte med det. Årsaken til at stedet stenger, i tillegg til oppussing og oppgradering, er at området blir en stor byggeplass framover ettersom hele Slemmestad Sentrum i løpet av de kommende årene skal utvikles videre.

På Vaterland, som er området der blant annet Slemmestad bibliotek, The Pipe og Sekkefabrikken kulturhus ligger i dag, planlegges det butikker, kafeer og restauranter, kulturscene, bibliotek/geotek og innbyggertorg. Det skal bygges både boliger og et nytt kjøpesenter i området.

Men Sekkefabrikken forsvinner ikke helt de rundt tre årene dette tar, for en ny scene er etablert like i nærheten, kalt Sekkefabrikken MEK.  Lokalene ligger i det gamle mekaniske verkstedet til Norcem. Lokalet har også vært bilverksted for Mekonomen, men i mai vil en helt ny kulturscene stå klar for rundt 280 personer stående og 130 sittende.

Sekkefabrikken er – som navnet avslører – ganske riktig et gammelt produksjonslokale som lagde sekker til sementen som ble laget fra gamle Norcems fabrikker. Selve sekkeproduksjonen opphørte i 1976, og fra 2008 har bygningen blitt brukt som Slemmestads kulturhus.

Det blir store forandringer i dette området de nærmeste årene. Selve Sekkefabrikken ligger litt til venstre bak trærne på dette bildet.
Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.