28. november 2023
IntervjuNyheterVideo

Tomas Bodin med ny musikk til grøsserfilmen «Nosferatu»

Last Updated on: 24th januar 2022, 12:26 am

100 år etter at den legendariske og ikoniske stumfilmen «Nosferatu» kom ut, har tidligere Flower Kings-keyboardist Tomas Bodin laget ny musikk til filmen.

[dropcap]G[/dropcap]røsserfilmen fra 1922 er regissert av Friedrich-Wilhelm Murnau og er løselig basert på Bram Stokers roman «Dracula», hovedsakelig av rettighetsgrunner.

Filmen er ansett som en av de mest betydelige filmene innen skrekkfilmsjangeren og en av de mest kjente innen tysk ekspresjonisme.

Bodin slapp en smakebit av musikken på YouTube i fjor, og forrige helg la han ut filmen i sin helhet på YouTube sammen med sitt nyskrevne «soundtrack». Musikken har fått veldig god mottakelse.

-Ideén til å komponere ny musikk til filmen kommer av at jeg som barn så den filmen. Det resulterte i manga netter med mareritt, sier en humrende Tomas Brodin til Prognytt.

Sveisen er nok kortere nå, men Tomas Bodin er igjen aktuell med ny musikk. Foto fra Facebook. Brukt med tillatelse.

-Jeg bestemte meg da for at jeg på en eller annen måte i framtiden skulle jobbe med den filmen. At det ble akkurat nå er nok nettopp i anledning at filmen fyller 100 år i år, fortsetter han.

Tomas Bodin er ikke ukjent med å lage musikk inspirert av filmer. Hans soloalbum «Cinematograaf» fra 2008 ble av mange beskrevet som musikk som kunne ha vært laget til film.

– Jeg har alltid vært veldig interessert i kombinasjonen film og musikk. Det er fantastisk morsomt å jobbe på den måten. Så på sett og vis kan man nok si at det er en etterfølger til «Cinematograaf», sier Bodin.

Tomas Bodin har en lang rekke soloalbum bak seg fra debuten «An Ordinary Night in My Ordinary Life» i 1996 til det foreløpige siste albumet «She Belongs to Another Tree» som kom i 2015.

Han utelukker ikke at også musikken fra «Nosferatu» kan komme ut i en eller annen form.

-Det kommer nok an på om interessen vokser for en slik utgave, avslutter han.

Du kan se og høre «Nosferatu» under. Husk popcorn!

 

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.