9. desember 2023
KonsertNyheter

Camel kommer til Norge

Last Updated on: 26th januar 2022, 07:36 pm

Andy Latimer og resten av Camel kommer til Norge for første gang på 39 år. Det skriver Rockefeller på sine nettsider. Datoen er satt til 18. mai neste år.

[dropcap]B[/dropcap]andet besøker Norge i forbindelse med turneen “50 Year Strong” og skal spille på Sentrum Scene.

Hoveddelen av turneen går i England og Skottland i juni, men det legges nå til noen datoer i mai. Det er bandets første konserter siden de for fem år siden avsluttet feiringen av albumet “Moonmadness” i Royal Albert Hall i London i 2018.

De britiske spilledatoene ble lagt ut allerede i november i fjor, men nå melder altså Rockefeller at bandet tydeligvis skal gjøre flere europeiske konserter også. Bandet har foreløpig ikke oppgitt noen andre spilledatoer enn de i Storbritannia på sine egne nettsider. 

Det er også satt opp en konsert i Nederland 3. mai (Utrecht), så flere spillesteder rundt om i Europa følger nok i løpet av dagen.

Camel har holdt totalt seks konserter i Norge på Chateau Neuf i Oslo. Første gang var i 1976 på “Moonmadness”-turneen, og siste gang i 1984 på “Stationary Traveller”-turneen.

Nåværende line-up består av grunnlegger Andy Latimer, samt Colin Bass (bass), Denis Clement (trommer),og Peter Jones (keyboards). Jones er kjent fra blant annet Tiger Moth Tales og Red Bazar og kom med i bandet i 2016. De tre andre er som veteraner å regne. Bass kom første gang med på slutten av 70-tallet og Clement har vært med siden rundt 2000.

Billettsalget starter 28. januar.

OPPDATERT: Det er også lagt til to datoer i Polen 12. og 14. mai.

Sist gang (og eneste) undertegnede så Camel live var i 2013 i Barbican Hall i London. Beklager dårlig mobilfoto.
Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.