9. desember 2023
Nyheter

Doomprog inspirert av Clive Barker og Stephen King

Last Updated on: 23rd januar 2022, 09:21 pm

Amerikanske Lost Tribes Of The Moon kommer 25. mars med oppfølgeren til sitt selvtitulerte debutalbum fra 2018. Oppfølgeren har fått navnet “Chapter II: Tales Of Strife, Destiny, And Despair”.

[dropcap]B[/dropcap]andet beskriver seg selv som inspirert både av doom metal, progrock, NWOBHM, black metal og folkrock uten at jeg synes det høres veldig tungt og aggressivt ut av den grunn. Ikke går det veldig fort heller.

Presseskrivet fra bandet trigget min interesse først og fremst ettersom de skriver at konseptalbumet tekstmessig har hentet inspirasjon fra Stephen Kings “The Dark Tower” og Clive Barkers bokserie “Book Of Blood”.

I tillegg kommer en dose med demonologi og mytologi som er elementer som også preget debutalbumet.

Selve bandnavnet er da også hentet fra Clive Barkers film “Nightbreed” fra 1990, en fantasygrøsser basert på hans bok “Cabal”.

Siden det forrige albumet har bandet erstattet den kvinnelige vokalisten med en ny frontkvinne og byttet bassist.

På sitt andre album bruker bandet en god del mer synth og akustiske instrumenter enn på forrige utgivelse og inkluderer også både vibrafon, gong og andre perkusjonsinstrumenter i løpet av de åtte låtene og de 75 minuttene albumet spenner over.

Bandet er vel først og fremst et lokalt fenomen fra Milwaukee, og gir ut albumet sitt selv. Dog har de spilt support for blant annet legendariske Trouble – som regnes blant de fire store innen doom metal.

Lost Tribes Of The Moon består av Jon Liedtke på gitar, Jeremiah Messner på trommer, Julie Brandenburg på vokal og Chris Ortiz på bass.

Du kan høre på to kutt fra albumet og forhåndsbestille det på bandets Bandcampside.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.