5. desember 2023
Nyheter

Jenny Hval med nytt album i mars

Last Updated on: 25th januar 2022, 07:42 pm

Jenny Hval befinner seg kanskje litt i utkanten av den tradisjonelle progrocken, men hennes blanding av avant-garde pop/rock og art rock burde kunne finne et publikum også blant de proggere som ikke kun sverger til tradisjonell progrock. Hennes nye album kommer 11. mars.

[dropcap]D[/dropcap]e første albumene med Jenny Hval kom under navnet Rockettothesky, men fra 2011 har hun gitt ut platene under sitt eget navn.

I fjor ga hun ut albumet “Menneskekollektivet” sammen med Lost Girls, men nå er hun snart klar med sitt eget album “Classic Objects”.

Ifølge plateselskapet er det nye albumet noe mer poporientert enn tidligere utgivelser, men den andre singelen fra albumet – “Year Of Love” – som ble sluppet i forrige uke, er absolutt noe som faller i smak hos en gammel progger som meg.

Albumet er, som så mange andre plater de siste to årene, unnfanget under koronapandemien, uten at det er et poeng eller tema i seg selv.

-I 2020, som alle andre, var jeg bare en privatperson. Ingen artister kunne holde konserter, jeg var redusert til bare meg, sier Hval. Som et resultat spurte hun seg selv om hva “bare meg” egentlig betød. Dermed begynte hun å skrive enkle rett fram-historier om livet, nettopp nedstrippet til konseptet “bare meg”, heter det i pressemeldingen fra plateselskapet.

Resultatet kommer altså ut på selskapet 4AD 11. mars både digitalt og på CD og LP. Vinylutgavene kommer i svart og i et mindre opplag i blå vinyl.

På utgivelsesdagen holder hun konsert på Munch-museet i Oslo. Hun skal også innom Bergen, Stavanger og Trondheim før hun i april spiller flere steder i Europa. I mai drar hun til USA.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.