28. november 2023
Nyheter

Ny smakebit fra Wardruna

Last Updated on: 27th januar 2022, 10:25 am

Wardruna holdt i fjor en releasekonsert for albumet «Kvitravn» – en konsert som kun fant sted online på grunn av koronapandemien. Konserten ble selvsagt tatt opp og nå kommer live-albumet fra konserten.

[dropcap]B[/dropcap]andet er en sjelden svale i det norske musikklandskapet, og vi kan vel kalle musikken deres for folkprog (eller vikingprog) hvis vi legger godviljen til. Og det gjør vi gjerne…

Wardruna skaper, ifølge Wikipedia, «musikalske tolkninger av gamle nordiske kulturelle og esoteriske tradisjoner». De bruker tradisjonelle akustiske instrumenter som har sin opprinnelse tilbake til vikingtiden, mange av dem er også bygd på egenhånd.

Prosjektet ble startet av Einar «Kvitravn» Selvik i 2003 sammen med tidligere Gorgoroth-kollega Kristian Eivind Espedal (Gaahl) og Lindy Fay Hella. Sistnevnte er fremdeles med i gruppen.

Wardruna ble ikke minst kjent da musikken ble brukt i TV-serien «Vikings». Etter hvert skrev også Selvik ny musikk til TV-serien og hadde til og med en rolle i serien.

Det femte albumet til Wardruna kom ut i januar i fjor, og det som nå presenteres på det nye albumet «Kvitravn – First Flight of the White Raven» er altså opptak fra det som kan kalles en slags releasekonsert i mars som samlet medlemmene i samme rom for første gang på et år.

I forrige uke ble singelen «Solringen» sluppet fra albumet, som kommer ut 22. april på ByNorse.  Kuttet «Solringen» stammer opprinnelig fra bandets andre album «Runaljod – Yggdrasil» som kom i 2013.

Wardruna skal ut på en lang rekke spillejobber framover – som ble utsatt i fjor på grunn av pandemien – og begynner det hele med en rekke konserter i Storbritannia, Irland og Frankrike i mars før de kommer tilbake til Norge i april for en rekke konserter.

I mai, juni og juli blir det spilling i flere land i Europa og i Norden før de drar til USA og Canada i oktober/november.

En konsert de skal ha 10. februar på Riksscenen i Oslo ble solgt ut på kort tid da billettene ble lagt ut 25. januar. Det er første gang siden 2019 de skal ha konsert (for et publikum), og det ble kun lagt ut 100 billetter.

Live-albumet kommer ut i flere utgaver. En dobbel-LP i svart vinyl og en dobbel-LP i blå vinyl, samt en utgave som kun selges online med dobbel-LP i blå vinyl med en svart flekk i senter.

Deretter kommer en dobbel-CD som også inneholder det originale studioalbumet «Kvitravn».

Til slutt kan man også bestille en boks (laget i tre) som inneholder begge CD-ene og LP-ene samt en DVD av konserten, et Kvitravn flagg og et signert kort av Einar Selvik. Boksen gis ut i et begrenset opplag via ByNorse..

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.