9. desember 2023
Nyheter

Airbags unpluggedalbum ute på LP

I dag slapp Airbag vinylutgaven av fjorårets suksessalbum “A Day In The Studio – Unplugged in Oslo”. CD og den digitale utgaven ble sluppet i desember i fjor.

[dropcap]S[/dropcap]om så mange andre band under koronapandemien ble også Airbag hardt rammet av at de ikke kunne turnere og spille konserter. Resultatet ble at de spilte inn “A Day In The Studio – Unplugged in Oslo” akustisk i et studio i Oslo.

Låtene kommer i en veldig nedstrippet utgave og de har hentet sanger fra sitt første og sitt siste album. Konserten ble tatt opp og senere strømmet, og altså utgitt i fjor. Men LP-utgaven kommer altså ikke før i dag, selv om det selvsagt har vært mulig å forhåndsbestille den gjennom Karisma.

Låtene som er med er tre sanger fra “A Day At The Beach” (“Machines And Men”, “Into The Unknown” og “Sunsets”, samt “Colors” og “Sounds That I Hear” fra “Identity”.

Pluss at de byr på en godbit med “Come On In” – en låt som plateselskapet skriver ikke tidligere er utgitt, men som jeg regner med stammer fra deres første selvutgitte EP av samme navn, selv om jeg må innrømme at jeg ikke har fått hørt den versjonen som er på det nye albumet.

LP-en er i gjennomsiktig 180 grams vinyl som inkluderer en DVD med det samme konsertopptaket.

På albumet har Asle Tostrup (vokal, keyboards), Bjørn Riis (gitar, keyboards, vokal) og Henrik Fossum (trommer) med seg Kristian Karl Hultgren på bass.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.