3. desember 2023
KonsertNyheter

Asia planlegger jubileumsturnè

Last Updated on: 28th januar 2022, 01:55 pm

Asia skal på veien igjen for å feire 40 år som band. En USA-turné skal etter planen begynne i løpet av sensommeren, men ingen datoer er bekreftet ennå.

[dropcap]D[/dropcap]et begynner å tynnes i rekkene også hos denne supergruppa – men de to originale medlemmene Carl Palmer og Geoff Downes er i alle fall med.

Downes tar med seg Yes-kollega Billy Sherwood, mens Marc Bonilla er nytt medlem i den utgaven av bandet som skal dra inn noen ekstra kroner til pensjonisttilværelsen.

Ron “Bumblefoot” Thal (kjent fra blant annet Guns N’ Roses og Sons Of Apollo), er altså allerede ute av bandet.

John Wetton er som kjent død (døde av kreft i 2017), og Yes-gitarist Steve Howe, som også var med i begynnelsen og noe senere, er ikke med denne gangen. Han sa seg ferdig med bandet allerede i 2013.

I desember i fjor kom det en Asia-boks med 10 CD-er – “The Official Live Bootlegs Volume 1” som inneholdt liveopptak av fem komplette konserter tatt opp mellom 1982 og 2010.

Geoff Downes sier til Blabbermouth at bandet vil spille alle bandets hits fra opp gjennom årene. Selv kan jeg strengt tatt bare komme på én – har de virkelig hatt flere enn “Heat Of The Moment”?

Downes kommer for øvrig til Oslo til sommeren, da med Yes. (Bildet øverst er tatt da han og Yes gjestet Oslo i 2012).

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.