2. desember 2023
IntervjuKonsertNyheter

“Bucket List” ute i dag

Last Updated on: 27th januar 2022, 09:03 am

Debutalbumet til Larsen & The Coloured Dreams kommer ut i dag. Hovedmannen bak det nye bandet er Ruphus-grunnlegger Kjell B. Larsen. Dog er det ikke mye Ruphus-takter å spore i det nye bandet til Larsen. Men likevel er det flere linker tilbake til Ruphus på plata.

[dropcap]N[/dropcap]oen linjer kan vi likevel spandere på utgivelsen, som altså er ute på CD og digitalt i dag. Selve LP-en kommer ikke før 25. februar. Den slippes da i vanlig svart vinyl og i et begrenset opplag på rød vinyl.

Bandet har sluppet tre singler fra albumet hittil. I fjor kom “Mr. Fantastico” og “Tokyo Rose” og tidligere denne måneden kom “Soulmate”.

Her flørter bandet både med lett reggae, pop, blues og soulmusikk – altså langt fra det som Prognytt vanligvis skriver om. Men med den historiske musikalske ballasten Kjell B. Larsen har, så ville det vært rart å ikke omtale utgivelsen i det hele tatt. Og selv mener han også at det er et hint av prog i den musikalske miksen.

-Dette er låter som kanskje oppsummerer den jeg er nå. Jeg vokste jo opp på 60-tallet, og er nok formet av det til en viss grad. Men jeg har alltid vært opptatt av afro-amerikansk musikk. Jeg tror jeg var ca. 6 år da jeg hørte “Babyface” med Little Richard, og tror det var mitt første musikalske kick. Apollon Records beskrev musikken som rhythm ’n’ blues med tilsnitt av prog, og det er nok en grei beskrivelse, sier Kjell B. Larsen til Prognytt.

Låtene på albumet er stort sett nye laget med tanke på denne utgivelsen og noen ideer som har blitt liggende fra før har også utkrystallert seg til nye sanger som har kommet med. Og som så mange andre er også dette albumet kommet ut som en konsekvens av koronapandemien.

-Det er absolutt koronaen som var grunnen til at jeg satt i gang dette prosjektet. Jeg beskriver det i låta “Pandemonium Blues” som ble skrevet påsken 2020, da alt var lukket ned, og vi bestilte mat på døra. Hjemmesittingen har også gitt meg mulighet til å øve mye mer på gitaren. Jeg synes selv jeg har blitt en god del bedre på gitaren de siste to åra, sier han.

Det er Larsen selv som har skrevet tekst og melodi på alle låtene på det nye albumet. Plata ble spilt inn i “Juke Joint Studio” på Notodden og alle låtene er spilt inn live i studio, altså med alle fire musikerne samtidig, noe som ikke er så vanlig lenger.

-Sangen ble av tekniske grunner lagt på etterpå. Juke Joint Studio, med tekniker Halvor Halvorsen kan absolutt anbefales, sier en fornøyd Larsen.

Som vi nevnte i begynnelsen er jo bandnavnet et lite nikk til Ruphus, og det er selvsagt ikke tilfeldig.

-Jeg fylte 70 år nå, og det er faktisk 50 år siden jeg lagde “Coloured Dreams”, og det var også den første låta jeg lagde, forteller han. Samtidig avslører han at det finnes en låt på albumet som også er direkte Ruphus-relatert, nemlig den eneste på albumet som er “gammel”. Nemlig en nyinnspilling av åpningslåta på albumet “Flying Colours” fra 1978.

– Den heter “Foodlovers Diet.” Jeg syntes aldri det var en optimal innspilling, men jeg liker fortsatt riffene, og har spilt inn en versjon med ny tekst – “Foodlover” – røper han.

Allerede i morgen spiller bandet opp på “Eftablues” i regi av Moss Bluesklubb på Verket Scene. Men den offisielle slippfesten kommer senere.

– Planene framover er foreløpig litt diffuse, men vi skal ha en release-konsert på “Stopp Pressen” i Oslo 12. februar. Jeg er fortsatt i god form, og går ikke av veien for en turne eller ti, smiler han.

Kjell B. Larsen trakterer gitar og vokal selv, og har med seg Dionisia Fjelldalen på vokal; Ture Janson på gitar; Øivind Madsen på bass og Tore Wildhauer på trommer.

Sistnevnte har vært trommis for Ruphus på flere av konsertene på 2000-tallet, og Dionisia Fjelldalen har også vært med på kor på Ruphus-konserter. Hun er også kjent fra bandet MÍO.

Og ja, hvis noen lurte på om 50-års-jubilanten vil bli framført av bandet:

– Vi kommer til å spille “Coloured Dreams”, avslutter Kjell B. Larsen.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.