3. desember 2023
IntervjuNyheter

Ny musikk i støpeskjeen både hos Soundborne og Taskaha

Last Updated on: 29th januar 2022, 12:43 pm

Bandene Soundborne og Taskaha har mer til felles enn at de deler bandmedlemmer og at begge har gitt ut debutalbum til eminente kritikker. Begge bandene jobber nemlig med ny musikk, men det kan ta litt tid før prosjektene er ferdige.

Det er lenge siden debutskiva til Soundborne kom. Men nå lages det ny musikk.

[dropcap]I[/dropcap]følge Soundborne sin Facebookside var trommesporene gjort ferdig allerede i fjor høst, og bandet er i full sving med å legge på bass og gitarer på oppfølgeralbumet.

Gitarist Stian Dahl nevner at de har med et knippe veldig dyktige musikere på dette prosjektet, med litt blanding av folk som bidro på første skiva og noen nye navn i Soundborne-sammenheng.

-Releasedato er vi ikke helt klar for å spekulere i enda, da store deler av veien fortsatt ligger foran oss. Vi er alle i full jobb og har familier osv., så dette jobbes det med mellom slagene, men har høy prioritet for oss involverte, sier Dahl til Prognytt.

Utgivelsesdatoen kan tidligst bli i andre halvdel av 2022, men mest sannsynlig tidlig neste år.

Albumet “Hallucinations” ble veldig godt mottatt da det kom i 2008, og Prognytt gleder seg til å høre ny musikk fra den kanten.

Taskaha fikk også rosende ord for sin debut i 2020.

Grunnet den pågående pandemien ble det ikke mulig med konserter for å støtte utgivelsen, men bandet fikk endelig vist musikken live da de åpnet dag to på We Låve Rock-festivalen i Slemmestad i fjor høst.

Taskaha på We Låve Rock 2021. Foto: Malcolm Bernhard/bernhardfoto.com. Brukt med tillatelse.

Bassist David van Dort – som også er involvert i Soundborne-prosjektet – kan fortelle til Prognytt at også Taskaha er midt i skriveprosessen for et oppfølgingsalbum, men tidspunkt for utgivelse er uklart.

Bandet planlegger flere konserter fremover, men avventer litt i forhold til myndighetenes anbefalinger før datoer blir konkretisert.

Prognytt kommer selvsagt tilbake til det når ting blir nærmere avklart

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.