9. desember 2023
Nyheter

Progheads har talt: Meer ga ut årets beste album i 2021

Last Updated on: 29th januar 2022, 01:50 pm

Facebookgruppa Progheads har avsluttet sin tradisjonelle avstemning over hvilket album som var det beste i fjor. Gruppa har over 3.600 medlemmer med god musikksmak – så resultatet gir en god pekepinn på hva “folket” mener.

[dropcap]D[/dropcap]enne gangen var det overhodet ingen tvil om hvem som skulle gå av med seieren, og ikke overraskende er flere av albumene på topplista også nevnt i den lille oppsummeringen Prognytt gjorde tidligere denne måneden, der jeg skrev om noen av de albumene jeg likte best i fjor – uten å kåre en direkte vinner.

-Meer var nokså overlegne med 194 poeng, Caligonaut endte på en andreplass med 148 poeng og Leprous på tredje med 139 poeng, skriver gruppens administrator Kjetil Bergseth.

Både Meer og Lepreous (samt Needlepoint og Mastodon) var også inne på min liste her i Prognytt, mens jeg beskjemmet må innrømme at jeg ikke har fått hørt på Caligonauts skive – men skal gjøre det nå!

Jeg skjønner at jeg har gått glipp av noe ettersom jeg har registrert at den også nevnes ofte når utenlandske nettsteder summerer opp fjoråret.

Ellers veldig morsomt å registrere at de tre mest likte albumene faktisk er norske!

Av forskjellige grunner ble fjoråret et år hvor det faktisk ble mye mindre musikklytting på meg enn vanlig, noe som gikk ut over denne bloggen, men som også førte til at det var en del fine plater jeg antakelig har gått glipp av.

Så selv om jeg tok det igjen i desember og januar, så er det nok en del blanke hull hos meg fortsatt.

Men nå i 2022 har jeg fått en ny giv, både her på bloggen og når det gjelder å høre på musikk generelt – så nå skal det gå så meget bedre.

Her følger Progheads ti på topp-liste, som også inkluderer utenlandske album. Registrerer at jeg ikke har fått med meg Neal Morse-utgivelsen heller…

Den komplette lista inkluderer 161 album og den får du med deg ved å besøke Facebooksiden til Progheads. Er du ikke medlem i gruppa er det bare å bli det!

  1. Meer – Playing House
  2. Caligonaut – Magnified As Giants
  3. Leprous – Aphelion
  4. The Neal Morse Band – Innocence And Danger
  5. Soup – Visions
  6. Vola – Witness
  7. Soen – Imperial
  8. Mastodon – Hushed And Grim
  9. Needlepoint – Walking Up That Alley
  10. The Paradox Twin – Silence From Signals

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.