3. desember 2023
Nyheter

Linda Odinsen tilbake i IO Earth

Last Updated on: 30th januar 2022, 03:17 pm

Norske Linda Odinsen er tilbake som vokalist i det britiske progbandet IO Earth. Det opplyser bandet selv på sin nettside. Hun overtar mikrofonen etter Rosanna Lefevre, som i sin tid igjen overtok nettopp etter Odinsen.

[dropcap]F[/dropcap]or drøye to uker siden opplyste bandet at Rosanna Lefevre sluttet etter å ha vært med siden desember 2016.

Lefevre deltok på de tre siste platene til bandet, “Solitude” i 2018, “Aura” i 2020 og det akustiske albumet “Acoustic, Vol. 1”, som kom ut i fjor.

Norske Linda Odinsen kom med i IO Earth på deres tredje album – “New World” som kom i 2015, og opptrådte blant annet med bandet på Night Of The Prog-festivalen i 2015.

Hun kom med i bandet tidligere, allerede i 2013 var hun med da de spilte på “Cruise To The Edge” etter bare fire øvinger med bandet.

IO Earth holder på med innspillingen av albumet “Sanctuary” – som blir bandets sjuende hvis vi tar med det akustiske albumet som kom i fjor. Releasedato på dette er ikke tatt, men bandet selv opplyser at det skal komme ut “i løpet av 2022”.

Linda Odinsen på Night Of The Prog i 2015. Foto: Alexander Moell. Brukt med tillatelse.

Odinsen har allerede rukket å spille inn noen guidevokal-spor til noen av de nye låtene, noe bandet var veldig fornøyd med, så når de ordentlige vokalopptakene begynner er det altså hun som kommer til å være med.

-Jeg er veldig spent og takknemlig for å få muligheten til å returnere til bandet og fortsette vår musikalske reise sammen. På en eller annen måte finner vi alltid tilbake til hverandre på ulike punkter i livet, og igjen er tiden inne. Jeg kan bare ikke vente med å skape vakker og kraftfull musikk igjen, og jeg ser fram til å starte et nytt kapittel i dette utrolige eventyret med IO Earth og fansen, sier hun i en pressemelding fra bandet.

Linda Odinsen er fra Sortland i Nordland og har blant annet en bachelor i Performing Arts fra Universitetet i Wolverhampton. Hun har også studert engelsk språk og litteratur ved Høgskolen i Buskerud.

Hun er utdannet lærer og jobber for tiden som lærer i Moss.

(Bildet øverst er fra Odinsens forrige periode med bandet. Foto: Wendy Vissers-Hagenbeek © IO Earth)

 

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.