17. april 2024
Nyheter

Tsjekkisk band med storfint besøk på debutalbumet

Last Updated on: 28th januar 2022, 08:13 pm

Tsjekkiske Oxhole kommer mandag ut med debutalbumet “Ocean Of Colours”. Med seg har de blant annet fått Damian Wilson (Threshold, Arena) og Heri Joensen (Tyr) som gjestevokalister.

[dropcap]B[/dropcap]andet ble startet i 2008 og ga i mars i fjor ut debutsingelen “D.E.M.” hvor både Damian Wilson og Heri Joensen er med.

Førstnevnte trenger nok ingen nærmere introduksjon, mens sistnevnte kommer fra Færøyene og er mest kjent fra heavy/folk metal-bandet Tyr.

Mandag kommer altså hele albumet, både digitalt og på CD.

Bandet beskriver selv musikken sin som “bombastic art rock” – et uttrykk som vel ikke brukes så mye nå for tiden.

Damian Wilson er gjestevokalist.

Jeg velger, ut i fra det jeg har hørt, å beskrive det som progressiv rock med et hint av prog metal, men ikke ren metal hele tiden, for å si det slik.

Det er tungt, melodisk og teknisk kompetent og absolutt ikke det verste jeg har hørt av denne typen. Så dette albumet skal jeg nok høre mer på utover vinteren.

Albumet er mikset og masteret i tyske Gate Studio av Olaf Reitmeier og Michael ‘Miro’ Rodenberg (Avantasia, Epica, Kamelot, Heavens Gate m.fl..).

Oxhole består av Jindrich Michalik på vokal og keyboards, Tomas Stepanek på gitar og fiolin, Tomas Machat på bass og Jiri Michalik på trommer.

Under kan du se to videokutt, først “D.E.M.” som kom i mars, og deretter den nyeste singelen fra albumet, “Refused” som kom ut fredag.

CD-en kan bestilles fra bandet selv.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.