9. desember 2023
IntervjuNyheter

Linda Odinsen: Døra til IO Earth var alltid åpen

Last Updated on: 31st januar 2022, 12:59 pm

I helgen kom nyheten om at norske Linda Odinsen var tilbake som vokalist hos britiske IO Earth. Prognytt har snakket med Odinsen og fått vite litt mer om comebacket.

Linda Odinsen på Night Of The Prog i 2015. Foto: Alexander Moell. Brukt med tillatelse..

[dropcap]O[/dropcap]dinsen var med på bandets tredje album “New World” som kom i 2015 og gjerne blir betraktet som et av bandets beste.

Hun forlot bandet etter tre år, og overtar nå mikrofonen igjen etter hun som overtok etter henne, Rosanna Lefevre, skilte veier med bandet tidligere denne måneden. Lørdag kom altså nyheten om at hun er tilbake i bandet.

-Da jeg forlot bandet for seks år siden fikk jeg beskjed om at døren alltid ville være åpen. Det var logistikken rundt som var hele grunnen til at det rett og slett ikke funket da. Bandet har fortsatt å vokse siden den gang, og slik det er nå spiller de færre og større konserter. Det gjør det enklere med reisinga. Så da de spurte meg, sa jeg så klart ja, sier Odinsen til Prognytt.

Odinsen bekrefter at hun nå er tilbake i bandet på permanent basis, men det er ikke på tale å flytte over til Storbritannia av den grunn. Progrock er ikke akkurat en musikksjanger man kan leve på heltid av.

-Jeg overtar rollen som vokalist permanent ja. Jeg blir boende i Norge, men kommer til å reise litt mellom, blant annet for å spille inn vokal på det neste albumet «Sanctuary”, forteller hun.

“Sanctuary” blir bandets sjuende studioalbum og det åttende totalt inkludert et livealbum som kom i 2013. Bandet har på sine Facebook-sider meldt om en nyhet som kommer førstkommende fredag, om det dreier seg om albumet eller er bekreftede spilledatoer vites ikke. Odinsen sier at det foreløpig ikke er planer om konserter i Norge.

-Jeg vet at bandet har vært kontaktet av norske/skandinaviske promotører tidligere, men på nåværende tidspunkt har vi ikke norske datoer i kalenderen. Det er ikke usannsynlig at vi spiller i Norge i fremtiden, håper hun.

Nyheten om at Linda Odinsen er tilbake i bandet er blitt meget godt mottatt av fansen – IO Earth Family. På fansiden på Facebook strømmer det over med gratulasjoner og varme velkomsthilsener.

IO Earth ble startet i Birmingham i 2007 av barndomskameratene Dave Cureton (gitarer, vokal og kor, keyboards) og Adam Gough (keyboards, theremin, gitarer, vokal og kor) og debutalbumet “IOEarth” så dagens lys i 2009. Bandets forrige album kom i fjor og er et akustisk album som ble meget godt mottatt og endte på flere topplister over årets album.

Resten av bandet består nå av Tim Wilson (trommer), Christian Nokes (bass) og Luke Shingler (tenor- og sopransaksofon, tverrfløyte og EWI (elektronisk blåseinstrument). Og altså nå også Linda Odinsen på vokal.

IO Earths nåværende besetning – minus Linda Odinsen. Foto: Wendy Vissers-Hagenbeek

Videoen til “Insomnia” fra forrige album med IO Earth som Linda Odinsen var med på.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.