28. november 2023
IntervjuNyheter

Connect The Circle fikk brev fra kongen

Last Updated on: 1st februar 2022, 05:02 am

Connect The Circle er et norsk metalband med progressive tendenser. Bandet spiller bra, mørk og lett progressiv metal, med en flott og dyp renvokal, og låter som bør falle i smak, ifølge vår samarbeidspartner heavymetal.no. Bandet er aktuell med sitt andre album «Mother Of Evil». Og fikk nylig brev fra kongen.

Oppslag i Tønsbergs Blad.

[dropcap]P[/dropcap]å det nye albumet har nemlig bandet en låt som heter «When The King Cried». Låta ble gitt ut som single 8. januar i forbindelse med at albumet ble sluppet digitalt (CD-en kom i fjor), og teksten handler om det øyeblikket da Kong Harald tok til tårene ved den offentlige markeringen for Utøya-ofrene i 2011.

– Det faktum at Hans Majestet finner det i sitt i hjerte å takke oss, når alt vi ønsket å gjøre var å takke ham, sier alt om hvilken fantastisk konge han er, men også noe om hvilket fantastisk land Norge virkelig er, skriver bandet på sin Facebook-side mandag.

Bandet er fra Drammen, men vokalist Arild Fevang, som skrev teksten til låta, er fra Tønsberg.

Bandet hadde på ingen måte forventet noen som helst slik reaksjon på låta si, skriver Tønsbergs Blad.

– Vi blir jo veldig ydmyke. Og selvfølgelig også veldig glade. Vi ville bare lage en hyllest til kongen vår. Så får en slik takk for det. Det er ekstremt hyggelig gjort, sier Fevang til avisen.

Connect The Circle ble startet i 2018, og to år senere kom deres debutalbum «This Is Madness» – som fikk svært gode kritikker. En påfølgende turné som skulle følge opp utgivelsen måtte imidlertid innstilles på grunn av koronapandemien.

Bandet består nå av Arild Fevang (vokal), Kenneth Brastad (gitar), Mariuuz (bass), og Robert William (trommer). Bandet har også med Øystein Fevang som gjestemusikant på keyboards.

– Vi har hele tiden tenkt at vi må gjøre det vi kan for å snu denne pandemien til vår fordel, så i stedet for å sutre over et nedstengt samfunn, har vi valgt å sette fullt fokus på det å skrive musikk. Det gir oss forhåpentligvis en stødig plattform å stå på når pandemien en dag er over. Jeg er litt usikker på i hvilken grad pandemien har påvirket stemningen på platen, det er riktignok en del mørke temaer der, men det kan like gjerne være et resultat av svart humor, hehe, sier Fevang til HeavyMetal.no.

– Utfordringen er vel mer det at vi er veldig kreative generelt og sitter på mange demoer og ideer allerede. Målet vårt er å slippe et album i året, og jeg kan si at det kommer ikke til å bli noe problem når det gjelder 2022 takket være Covid19, fortsetter gitarist Kenneth.

 

 

Foto øverst: Sine Brastad

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.