3. desember 2023
Nyheter

Regjeringen fjerner antallsbegrensinger på arrangementer

Last Updated on: 1st februar 2022, 07:49 pm

Endelig fikk landets konsertarrangører en god nyhet. Under regjeringens pressekonferanse tirsdag kveld ble antallsbegrensningene på offentlige arrangementer både innendørs og utendørs fjernet.

[dropcap]D[/dropcap]et betyr at regjeringen ikke lenger vil tallfeste hvor mange som kan delta på konserter hverken inne eller ute. Men det er fortsatt noen begrensninger med tanke på smittevern.

På arrangementer med faste tilviste plasser for publikum fjernes avstandskravene når man sitter i setet. Det betyr at alle seter i en sal kan benyttes. Arrangørene vil fortsatt ha krav om smittevernfaglig forsvarlig drift. Det betyr at de må legge til rette for at det er mulig å holde en meter avstand ellers i lokalet eller arrangementsområdet.

Både antallsbegrensning og krav om inndeling i kohorter på innendørs og utendørs arrangementer fjernes.

Endelig lettelser som monner for arrangører.

– På arrangement med publikum uten faste tilviste plasser skal arrangøren sikre forsvarlig drift, og at grupper med familie eller andre nærkontakter skal holde én meter avstand til andre. Men dersom det ikke skjer noe uforutsett med smittesituasjonen vil også denne begrensningen bli borte om to uker, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) i en pressemelding.

Skjenkestoppen og krav om bordservering fjernes også.

I pressemeldingen fra regjeringen heter det også at de ikke vil legge til ytterligere skiller mellom vaksinerte og uvaksinerte i de nasjonale tiltakene som nå skal gjelde innenlands. Dersom det senere blir behov for å innføre strengere tiltak, kan det bli aktuelt å ta i bruk koronasertifikat på arrangementer og serveringssteder. Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) opplyste på pressekonferansen at de vil legge fram et lovforslag om bruk av koronasertifikat for Stortinget.

De tiltakene som beholdes er det generelle kravet om å holde en meters avstand samt at påbudet om munnbind beholdes i butikker, kollektivtransport og lignende når det ikke er mulig å holde avstand.

Endringene gjelder i utgangspunktet i fire uker, med ny vurdering om to uker. Endringene trer i kraft fra klokken 23 i kveld.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.