9. desember 2023
Nyheter

Ny trommis og nye låter for Saluki

Last Updated on: 5th februar 2022, 03:19 pm

Veteranene i Saluki rakk å nyte en ny vår som band før pandemien slo til. Men de er fortsatt høyst oppegående og avslører nå at de er i gang med å skrive nye låter, og ikke minst har fått nytt blod inn i bandet.

[dropcap]H[/dropcap]istorien om bandet tåles fint å gjentas. De startet opp i 1976 og ga ut debut-albumet året etterpå.

Saluki spilte konserter på festivaler og klubber og turnerte mye i Norge, Danmark og Nederland i perioden 1976–1977. Oppfølgeren til debuten ble innspilt, men da plateselskapet Compendium gikk konkurs ble det aldri utgitt.

I 2017 spilte de sin 40-årsjubileumskonsert i Oslo Konserthus og fikk en fantastisk mottakelse. En remastered CD-utgave av debutalbumet ble utgitt på denne dagen og LP-en ble reutgitt på vinyl av plateselskapet Big Dipper i Oslo på deres Round2 label høsten 2017.

Året etter kom albumet “Amazing Games” ut. Det bestod av de fleste låtene som var skrevet for den planlagte oppfølgeren, men noen av de opprinnelige ble byttet ut med «nye» låter – låter som ble skrevet på 70-tallet, men aldri er blitt innspilt. Albumet ble i tillegg hovedsaklig spilt inn på samme måte som det ville ha blitt gjort i studio på 70-tallet.

Deretter fulgte bandet opp med flere konserter, blant annet en fantastisk konsert på Røverstaden i Oslo, på Progfestivalen i Haugesund og ikke minst på We Låve Rock-festivalen på Grønsand gård i mai 2019.

Nå opplyser bandet til Prognytt at de er i full gang med å øve og med å skrive ny musikk. Selv om det nok fortsatt er for tidlig å snakke om når en ny plate kommer, så er det i gang.

I tillegg har de også fått en ny trommeslager på plass i bandet – Henrik R. Fossum.

→ En skikkelig vitamininnsprøytning for Saluki å få en så eksplosivt dyktig mann på laget, opplyser bandet.

Henrik R. Fossum kan høres på Ronni Le Tekrøs seneste album «Bigfoot TV» som slippes 18. mars. Han har studert trommer ved Academy Of Contemporary Music i Guildford i Storbritannia, og jobber som lydtekniker. Han har også sitt eget band – Steinrøys.

OPPDATERT: Bildet under er fra en Saluki-turné i Nederland i 1977. Vi tok kontakt med bandet for å se om vi kan få vite hvem som er hvem på bildet, og fikk følgende informasjon: Fra venstre: Sjåfør «Bosse» Schjølberg, Kjell Rønningen, Freddy Dahl, Ginn Jahr (aka Sverre Beyer / «Valborg»), Peter Symington, Bjørn Jenssen.

Saluki i Nederland i 1977. Foto: Johan Cornelissen. Brukt med tillatelse.
Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.