28. november 2023
Nyheter

Soloalbum fra IO Earths Dave Cureton

Last Updated on: 3rd februar 2022, 06:49 pm

En av grunnleggerne av bandet IO Earth – som vi nylig skrev om – kommer nå med sin solodebut. Dave Cureton har fått med seg noen solide navn på debuten med Marco Minnemann på trommer og William Kopecky på bass. I tillegg bidrar bandkollega Adam Gough.

[dropcap]D[/dropcap]ebuten har fått tittelen «State Of Mind» og består av et utvalg med instrumentallåter med gitaren i hovedfokus.

–Dette er noe jeg alltid har hatt lyst til å gjøre. Jeg har alltid elsket instrumental gitarmusikk, og å få sjansen til å gi ut et album med slik musikk selv er virkelig spennende for meg, og en mulighet til å gjøre gitaren som hovedinstrument, sier Cureton i en pressemelding.

Albumet – som slippes både digitalt og på CD – kan forhåndsbestilles fra 5. februar på www.davecuretonofficial.com og samtidig blir det sluppet en videoteaser med en samling av låtene på YouTube. Den første hele låten slippes som video tirsdag 8. februar og heter «Puppets Dream». Det vil deretter jevnlig bli sluppet flere kutt fra albumet fram mot slippdato.

Coveret og videokuttene står Wendy Vissers-Hagenbeek  for – hun er manager for både IO Earth og Dave Cureton. To av videokuttene (og coveret) viser Wendys datter Ouinley som spiller en fiktiv karakter i videoene.

Marco Minneman trenger vel neppe noen introduksjon. Han er vel først og fremst kjent som trommis, men behersker de fleste instrumenter. Han har en lang solokarriere bak seg, og har også spilt med Steven Wilson, The Aristocrats, Tony Levin, The Sea Within blant andre.

William Kopecky er ikke minst kjent fra sitt eget band Kopecky, men har samarbeidet og spilt med en rekke artister, innen prog blant annet Far Corner, Parallel Mind, Pär Lindh Project og Glass, for å nevne noen få.

Adam Gough er Curetons «partner in crime» i IO Earth  og har også co-produsert albumet sammen med Cureton.

Noen releasedato for albumet er foreløpig ikke satt, men det blir før sommeren,

Foto øverst: Wendy Vissers-Hagenbeek © IO Earth. Brukt med tillatelse.

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.