5. desember 2023
KonsertNyheter

Endelig blir det konsert igjen!

Last Updated on: 4th februar 2022, 03:42 pm

I morgen inviteres det til progaften på Salt i Oslo. Dansing er ikke tillatt, men ellers er det fritt fram for å oppleve i alle fall Professor Tip-Top og Tammatoys. Meer er rammet av virus og må avlyse.

OPPDATERT MED AT MEER HAR AVLYST PÅ GRUNN AV KORONASMITTE. DET JOBBES MED Å FINNE EN ERSTATTER.

[dropcap]D[/dropcap]agen etter at regjeringen la fram lettelser i koronatiltakene i midten av januar, la Close To The Rain-arrangørene ut info om to nye konserter i februar, i Oslo og Bergen. Med ytterligere lettelser som trådte i kraft fra tirsdag kveld, så betyr det at konsertene kan gå som planlagt – men fortsatt med smittevernstiltak.

I morgen er det derfor duket for en skikkelig prog-aften i Langhuset på Salt i Oslo. Et konserthungrig progpublikum bør virkelig kjenne sin besøkelsestid og møtte opp både manns- og kvinnesterke!

På scenen står tre av landets mest spennende band, samtlige med kritikerroste utgivelser bak seg. To av dem debuterer også på en konsertscene i Oslo – så det er jaggu meg på tide!

Professor Tip-Top er klare til å debutere i hovedstaden.

Først ut er Tammatoys, som egentlig er et band som har holdt på helt siden 1999, men som hadde en lengre pause bak seg da de i 2020 kom tilbake med albumet “Conflicts”, som fikk gjennomgående gode kritikker både i Norge og i utlandet. I nåværende konstellasjon er det snakk om konsertdebuten i Oslo, men jeg er litt usikker på om det også gjaldt den første utgaven av bandet. Bandet ligger vel i kategorien symfonisk/neo-prog.

Deretter følger Professor Tip-Top fra Bergen, som gjester Oslo som band for første gang. Dette bandet har hele sju album bak seg, hvorav det siste – “Lanes Of Time” – kom ut i fjor. Så det er virkelig på tide at de kommer til Oslo for å spille! Bandet spiller en slags psykedelisk poprock med sterke spacerock-vibber. Tror det er en passende beskrivelse.

Til slutt skulle Hamar-bandet Meer toppe kvelden, men fredag ettermiddag meldes det at bandet må avlyse på grunn av koronaviruset. Om det er noen i bandet som er smittet eller om de er nærkontakter opplyses ikke.

Dørene på Salt åpner klokken 19.00, og ifølge arrangørene starter første band allerede klokken 19.15, mens Meer avslutter før midnatt. Dette skal visstnok være på grunn av koronatiltakene, men om dette er endret etter de nyeste lettelsene er jeg ikke sikker på. Det vil nok uansett lønne seg å komme tidlig.

Billetter kan fremdeles bestilles her!

Meer og Professor Tip-Top skal også spille i Bergen neste fredag, da får de med seg Green Sky Accident som tredje band i line-upen. Det er sannsynligvis også slik at Meer må avlyse også den opptredenen.

Foto øverst: Tammatoys på We Låve Rock 2021. Foto: Malcolm Bernhard/bernhardfoto.com Brukt med tillatelse.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.