17. april 2024
Nyheter

Fish slipper nytt live-album

Last Updated on: 4th februar 2022, 01:58 pm

Det har vært mulig å forhåndsbestille det nye doble live-albumet til Fish en stund, men fra i dag av kan man bestille og få det tilsendt umiddelbart. Albumet ‘The Last Straw’ består av to CD-er og en bonus-DVD. Konserten på CD-ene er fra Glasgow i 2018, og på DVD-en fra Cropredy-festivalen i England i 2018.

[dropcap]F[/dropcap]ish er ikke akkurat ukjent med å gi ut live-album for å si det mildt, men denne gangen er det liveopptak med låter fra det som han selv sier er hans favorittalbum fra tiden i Marillion.

Som tittelen antyder er nemlig flesteparten av sporene hentet fra “Clutching at Straws”, men konserten inneholder også livedebuten for fire spor fra hans siste studioalbum “Weltschmerz”, nemlig “Man With A Stick”, “C Song”, “Little Man What Now” og “Waverley Steps”.

Konserten på de to CD-ene er fra det siste showet på “Clutching at Straws/ Weltschmerz”-turneen og hentet fra O2 i Glasgow 13. desember 2018. Opptakene på DVD-en er hentet fra opptredenen på Cropredy-festivalen 10. august 2018.

På festivalkonserten har Fish med seg John Beck på keyboards. Han ble erstattet av Foss Paterson på den påfølgende Europaturneen.

De øvrige bandmedlemmene er Steve Vantsis (bass), Gavin Griffiths (trommer), Robin Boult (gitar), og Doris Brendel (koring).

I tillegg følger det med et innbundet 36-siders hefte med kommentarer fra Fish, inkludert bilder både fra konsertene og backstage.

Det foreligger ingen planer om å gi ut stasen på vinyl denne gangen.

Det er kun mulig å få kjøpt dette albumet fra Fish’ egen nettside, og på sin Facebook-side lover han at de første bestillingene sendes ut allerede på mandag.

 Foto øverst: Fish på Rockefeller i 2018. Foto: Stian Schløsser Møller. Gjengitt med tillatelse under Creative Commons-lisensen.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.