3. desember 2023
KonsertNyheter

Meer rammet av virus – Electrond kommer

Last Updated on: 5th februar 2022, 12:53 am

I ettermiddag ble det kjent at Meer måtte kaste inn håndkleet foran lørdagens konsert på Salt i Oslo på grunn av koronaviruset. Arrangørene har kastet seg rundt og fått Electrond inn som erstatter i siste liten. Dermed blir det tre artister på scenen som planlagt.

Tammatoys på We Låve Rock 2021. Foto: Malcolm Bernhard/bernhardfoto.com Brukt med tillatelse

[dropcap]B[/dropcap]andet opplyser selv på sin Facebookside at konserten i Bergen fredag 11. februar går som planlagt.

Dermed blir det kanskje litt omrokkering på startrekkefølgen nå på lørdag, men det har ikke Prognytt fått bekreftet ennå, utover at det er Tammatoys som avslutter kvelden.

Bak navnet Electrond skjuler Trond Gjellum seg, en trommis som man kan få inntrykk av er med på det meste innen norsk prog. Først og fremst kjent fra Panzerpappa og sitt eget band Suburban Savages, men også fra Mythopoeic Mind. Har ikke plass til å ramse opp alt det andre har han vært involvert i!

Men under navnet Electrond er det noe helt annet han byr på. Selv kaller han det episk electro-prog – det musikalske kjærlighetsbarnet til Zappa, Devo og Kraftwerk. Han har lovet å stille opp i flunkende ny kjeledress for anledningen!

Professor Tip-Top er klare til å debutere i hovedstaden.

De to andre bandene er som før Professor Tip-Top fra Bergen, som gjester Oslo som band for første gang. Dette bandet har hele sju album bak seg, hvorav det siste – «Lanes Of Time» – kom ut i fjor.

Så det er virkelig på tide at de kommer til Oslo for å spille! Bandet spiller en slags psykedelisk poprock med sterke spacerock-vibber. Tror det er en passende beskrivelse.

Tredje artist er da Tammatoys, som egentlig er et band som har holdt på helt siden 1999, men som hadde en lengre pause bak seg da de i 2020 kom tilbake med albumet «Conflicts», som fikk gjennomgående gode kritikker både i Norge og i utlandet. Bandet ligger vel i kategorien symfonisk/neo-prog.

I nåværende konstellasjon er det snakk om konsertdebuten i Oslo, men jeg er litt usikker på om det også gjaldt den første utgaven av bandet.

Dørene på Salt åpner nå klokken 18.00 og konsertstart er satt til 19.15.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.