28. november 2023
Nyheter

Ny single fra Marillion

Last Updated on: 4th februar 2022, 11:28 am

Før helgen slapp Marillion en ny single og video som smakebit fra det kommende albumet «An Hour Before It’s Dark». Singelen har fått tittelen «Murder Machines» og ble sluppet ved midnatt natt til fredag.

[dropcap]S[/dropcap]elve albumet var ferdig innspilt i oktober og blir utgitt 4. mars. Det er faktisk bandets studioalbum nummer 20! Kanskje på tide å slutte å omtale Steve Hogarth som «han som overtok etter Fish»?

Albumet har vært mulig å forhåndsbestille fra Marillion siden i fjor høst, og det er selvsagt fortsatt mulig å gjøre det.

Som forrige skive «Fear» er også dette spilt inn i studioet til Peter Gabriel – Real World Studios.

Temaet på singelen som ble sluppet i går er – kanskje ikke overraskende – pandemien.

–Jeg prøvde å ikke skrive om viruset, men det har vært en så stor del av livet de siste to årene at det bare fortsatte å krype inn under huden. Den skremmende realiteten at det å legge armene rundt en far eller mor kunne ende i deres død var det som fødte tanken på denne sangen, sier Steve Hogarth.

Marillion ga i fjor ut singelen «Be Hard On Yourself», så dette er den andre singelen fra det kommende albumet, som gis ut i en rekke formater, både digitalt, i en deluxe CD og standard CD, som Blu-Ray og DVD samt på kassett!

Albumet kommer også i dobbel-LP-utgave med henholdsvis blå og svart vinyl. Det kommer også en boks med en spesialversjon av Blu-Rayen med ekstra materiale, LP, CD, USB-stick med det digitale albumet, plektre, kortstokk, et tykt hefte, tekstark osv. Litt av en pakke!

Bandet la altså videoen ut på YouTube ved midnatt, den kan du se under, samt at de senere fredag la ut en videotrailer med flere av låtene fra albumet. Den får du finne selv…

Foto øverst: Anne-Marie Forker.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.