9. desember 2023
Nyheter

Trøstevideo fra Meer

Last Updated on: 6th februar 2022, 01:02 am

Meer måtte fredag avlyse konserten på Salt i går på kort varsel ettersom koronaviruset slo til. Men i går slapp de en liten “trøst” for de som ikke fikk sett dem, nemlig et nytt live-kutt i form av en video.

Populært album også i utlandet!

[dropcap]O[/dropcap]pptaket er hentet fra bandets releasekonsert for albumet “Playing House” og er spilt inn på Hamar Teater 19. mars i fjor.

Låta som er sluppet er “Lay It Down” – og bandet skriver at åpningen på låta egentlig stammer fra januar 2016, men at den da var skrevet for en helt annen sang.

For øvrig er det en god idé å sjekke Facebook-sidene eller YouTube-kanalen til bandet hver lørdag, ettersom de allerede 29. januar lovte å legge ut en ny live-video hver lørdag for å feire ett-års-jubileet til albumutgivelsen.

Meer er også nominert i flere klasser i The Prog Space Awards 2021.

Albumet “Playing House” er nominert i klassen for årets beste album (sammen med Lepreous’ “Aphelion”), mens i klassen for årets vokalist er Johanne Kippersund nominert. (Det er for øvrig også Einar Solberg i Leprous). Solberg er også nominert i klassen for årets keyboardist, sammen med Meers Ole Gjøstøl.

Baard Kolstad (Leprous, Creature, Rendezvous Point) året nominert som årets trommis, mens Meer plukker opp to nominasjoner i klassen for “ikke-tradisjonelle rockeinstrumenter” der både Åsa Ree (fiolin) og Ingvild Nordstoga Eide (bratsj) er nominert!

For øvrig er Shamblemaths nominert i klassen eksperimentell prog for albumet “Shamblemaths II”,og Caligonaut for årets debutalbum med “Magnified As Giants”.

I den siste kategorien – Årets strømming” – er det faktisk tre norske nominasjoner: Baard Kolstads solostrømming 8.mai og Leprous to show; “Malina & Pitfalls” fra februar og “Bilateral & Coal” fra Notodden i april.

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.