17. april 2024
IntervjuLitteraturNyheter

Thule-boka ferdig, nå skal Holm-Lupo skrive om Wobbler

Last Updated on: 11th februar 2022, 04:59 pm

I oktober i fjor begynte Jacob Holm-Lupo å skrive bok om albumet “Natt” fra Thule. Boka ble crowdfundet via Norske Album-klassikere-prosjektet til Christer Falck, og nå skal han i gang med å skrive nok en bok. Denne gangen er det Wobbler som skal havne mellom to permer.

[dropcap]E[/dropcap]tter samme mal som prosjektet med folkefinansiering av CD-plater og LP-plater, så skal det gis ut en rekke bøker om norske albumklassikere. I så måte var Thules album en takknemlig start for Holm-Lupo, som allerede har flere andre musikkbøker bak seg.

– For meg er Thules «Natt» simpelthen den beste norske skiva som er laget, og et helt unikt album også i internasjonal sammenheng. Jeg gleder meg til å ta fatt på skrivingen, sa han til Prognytt i oktober i fjor.

Nå er han altså ferdig, og manuskriptet er for lengst levert til forlaget.

– Det var veldig gøy å skrive Thule-boka. Ikke bare lærte jeg utrolig mye nytt om bandet og musikerne, men jeg fikk også ny innsikt i ting som har med Nord-Norge, nord-norsk kultur og nordområde-politikk å gjøre, sier Holm-Lupo til Prognytt.

– Det var også veldig gøy å få stilt spørsmål jeg alltid har hatt, til gutta i Thule, fortsetter han.

Og hverken Holm-Lupo eller Falck ligger på latsiden, for nå er det klart for neste progbok-prosjekt.

For et par dager siden skrev han et innlegg på Facebook-gruppa Progheads der han lurte på hva slags Wobbler-album folk ville hatt lyst til å lese en bok om, og valget er allerede tatt, noe han også ymtet frampå om i innlegget, der han skrev at han hadde en idé om hvilket album det var logisk å velge.

Det kom flere kommentarer til innlegget, og de to albumene som ble hyppigst nevnt var “Rites Of Dawn” og “From Silence To Somewhere”.

– Jeg skal skrive om “From Silence To Somewhere”, avslører han, og fortsetter: –Som ikke bare er bandets bestselgende skive så langt, men er platen der den nåværende besetningen virkelig fikk krystallisert sound og kjemi. Så det gleder jeg meg veldig til. Det er et band mange liker, men som kanskje ikke alle vet så mye om, ettersom det er beskjedne karer, sier Holm-Lupo.

Boka ble lagt ut til finansiering litt over midnatt natt til i dag. Den har 30 dager på å nå minimumsbeløpet på 33.000 kroner for at trykkingen og skrivingen kan starte.  Og rakk du ikke å bidra på Thule-boka, så er det mulig også å kjøpe den nå i ettertid. Da blir jo også ventetiden kortere! Prognytt vil uansett skrive om boka så straks vårt eksemplar kommer i postkassa!

Wobbler skriver på sin Facebook-side fredag ettermiddag at de er “beæret (og forbløffet) over å bli valgt ut som neste mulige bokprosjekt” og at de “er ganske målløse, synes dette er kjempestort og håper virkelig at dette går gjennom!”.

Husk at om du bidrar og boka ikke blir fullfinansiert, så får du pengene tilbake! Så det er absolutt ingen risiko! Finansieringen av Thule-boka gikk raskt unna, så det ville overraske svært mye om ikke det samme skjer med Wobbler.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.