3. desember 2023
Nyheter

Big Big Train fortsetter

Big Big Train har i en pressemelding offentliggjort at de kommer til å fortsette som band etter at vokalist David Longdon døde i november i fjor.

David Longdon. Foto: Steve Knight. Brukt med tillatelse etter Creative Commons-lisensen.

[dropcap]B[/dropcap]andet ga i januar ut albumet “Welcome To The Planet” og skriver i pressemeldingen at nå som markedsføringskampanjen for albumet nærmer seg slutten, så synes de det er riktig tidspunkt til å fortelle om beslutningen.

Bandet skriver at Longdon for flere år siden hadde uttrykt et klart ønske om at hvis han ikke lenger “var til stede” måtte bandet fortsette.

Avgjørelsen er tatt i forståelse med Longdons samboer Sarah.

Bandet skriver også at de etter hvert vil komme med flere opplysninger om planene framover og at de planlegger en mulighet for fansen til å minnes og feire David Longdons liv og musikalske arv.

David Longdon døde på et sykehus i Nottingham 20. november etter skader i forbindelse med et fall i sitt eget hjem tidligere på dagen. Han ble bare 56 år gammel.

Longdon kom med i bandet i 2009 og det første albumet med han som vokalist var bandets sjette – “The Underfall Yard”. Han var deretter med på ytterligere åtte album og tre EP-er.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.