2. desember 2023
Nyheter

Karisma lanserer ny label

Last Updated on: 12th februar 2022, 11:42 am

Karisma og Dark Essence lanserte fredag en ny label som skal konsentrere seg om jazz – tror vi. Noe forvirrende nemlig at navnet på labelen er Is it Jazz? Records.

Soft Ffog

[dropcap]D[/dropcap]e to første signeringene til den nye labelen er Soft Ffog (med musikere fra blant annet Krokofant og Red Kite) og den unge trioen Datadyr fra Bergen. Begge band vil slippe sine debutplater mot sommeren.

Mens Karisma Record sammen med Apollon er mer kjent for diverse varianter av progressiv rock, har Dark Essence Records konsentrert seg om den mer harde versjonen av metal. Men nå skal det altså dreie seg om jazz, som absolutt har forgreininger til prog, som ikke akkurat er en sjanger som er ukjent med å blande inn jazz i miksen også.

Det er nok å nevne navn som Krokofant, Hedvig Mollestad og Elephant9 – som alle er veldig populære også i prog- og rockkretser.

Og spørsmålstegnet i navnet til den nye labelen er ikke tilfeldig valgt ifølge pressemeldingen fra Karisma og Dark Essence.

– Det er fryktelig mye musikk ute i disse dager som kalles for jazz. Såpass mye at det også innad blant jazzfolk diskuteres hva som er jazz og hva som ikke er det. Så derfor tenkte vi at vi har lyst til å gi ut musikk med band og artister som vi føler er jazz for oss og som omfatter et vidt område. Det kan være klassisk jazz, eksperimentelle artister, singer/songwriters og hardrockete proggere, skriver selskapet i pressemeldingen.

Soft Ffog beskrives som om Jimi Hendrix skulle bli med i et Deep Purple som streber for å låte som Gentle Giant, men som mislykkes med forsøket fordi de har hørt for mye på jazz…

Bandet spilte første gang sammen under jazzfestivalen på Kongsberg i 2016, og var ment som en engangsforeteelse. Men etter å ha holdt på med forskjellige prosjekter og band i årene etterpå, samt spilt litt her og der, så fikk Tom Hasslan i 2020 samlet sammen gjengen med sikte på å spille inn et album.

Bandet består av Tom Hasslan (Krokofant m.fl.) på gitar,  Axel Skalstad (Krokofant m.fl.) på trommer, Trond Frønes (Ola Kvernberg, Gunhild Sundli, Red Kite m.fl.) og Vegard Lien Bjerkan (Seed & Movement, Kanaan, Giant Sky m.fl.) på keyboards.

Albumet er spilt onn i Studio Paradiso med Christian Engfelt som tekniker og produsent. Albumet blir gitt ut i løpet av våren.

Datadyr

Datadyr er en trio bestående av Odd Erlend Mikkelsen  på gitar, Øystein Høynes på bass og Amund Nordstrøm på trommer. De beskriver musikken sin som eksplosiv og energisk improvisasjonsmusikk med røtter i jazz og rock.

De har fire år bak seg som studenter på Griegakademiet i Bergen – som er ett av tre institutter ved Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen.

Høynes har spilt inn plater med blant annet Finnseth Trio, Herkules og  Atari, mens Nordstrøm har erfaring fra albumutgivelser med Avian Art, Thomas Lossius Septett og. Gunslinging Bird

Mikkelsen er kjent fra blant annet Dreamarcher og Kryptograf.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.